κλάξον

άτακτο έντυπο δρόμου στην πόλη της Μυτιλήνης

Οι 10.000 διαδηλωτές της Λευκωσίας το προηγούμενο Σάββατο, κάνουν το χειλάκι μας να γελάσει μέσα στο ζόφο. Διαδήλωση με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται στις μέρες μας. Αντιφασιστική, αντιαυταρχική, αντιεθνικιστική και για όλους τους λόγους του κόσμου μέσα στο υγιεινιστικό πραξικόπημα. Ούτε ψεκασμένοι, ούτε ακροδεξιά, ούτε άλλες τρίχες. Τις/τους ευχαριστούμε!
Κόμικς του Πανάγου.
Η διαδήλωση αυτή στην Κύπρο πριν δύο μέρες δεν ήταν διαδήλωση "ψεκασμένων", συνωμοσιολόγων, ακροδεξιών και λοιπών συμμάχων του υγιεινιστικού πραξικοπήματος που θολώνουν τα νερά. Δεν ήταν όμως απλά και μόνο μια διαδήλωση ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς της "χρυσής βίζας" του κυπριακού κράτους. Περιείχε πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά μιας κίνησης με ξεκάθαρους λόγους εναντίωσης στον αυταρχισμό, στα lockdown, στην επαναδιατύπωση των όρων ζωής και την επιβολή αυτών των όρων από αφεντικά, κράτη, δημαγωγούς, σφετεριστές στους καιρούς του κορονοντουβρουτζά.
Το μάντρωμα ενός τεράστιου πλήθους υγιών ανθρώπων αντί της προστασίας/θεραπείας/φροντίδας των ομάδων εκείνων που πραγματικά χρήζουν έτσι κι αλλιώς προστασίας/θεραπείας/φροντίδας ήταν και είναι απλή ανεπάρκεια κρατών και αφεντικών; Όχι.
Το κείμενο αυτό μεταφράστηκε από το Κλάξον στη Μυτιλήνη τον Ιανουάριο του 2021. Γράφτηκε από τον βιοτεχνολόγο Nafis Hassan του αμερικανικού πανεπιστημίου του Turft και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Biological Sciences (vol.3, no 2, pp 40 – 53) τον Δεκέμβριο του ’19. Πριν την έλευση του κοροντουβρουτζά.
 Στις 29 Ιανουαρίου τελειώνουν οι φετινές εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) στο χωριουδάκι που λέγεται Davos (Νταβός). Το μέρος αυτό ίσως κάτι θυμίζει σε παλαιότερες ηλικίες. Όταν, ας πούμε, το χωριουδάκι αυτό στις Ελβετικές Άλπεις επιλέχτηκε ως safe place για να στεγάζει κάθε χρόνο τις εργασίες του WEF. Όταν, ας πούμε κάποιοι/ες από "κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης" κατά κάποιον τρόπο επαίρονταν ότι ανάγκασαν τους ισχυρούς της γης να "απομονωθούν στο Νταβός" χεσμένοι από το φόβο τους... Οι εργασίες των από πάνω ξεκίνησαν στις 25 του τρέχοντος μήνα. Αυτοί είχαν την καλοσύνη να μας προειδοποιήσουν για όλα τα
Κάπως έτσι έφτασε και στα δικά μας χέρια αυτό το χειρόγραφο δισέλιδο ποιητικό Α4 που επεξηγεί τον εαυτό του: Εκδόσεις "φωτοτυπικόν", στη Μυτιλήνη τον Ιανουάριο του 2021.
Το νερό – και η εμπορευματοποίησή του – που με θράσος στο απόσπασμα περιγράφεται ως κάποιας πεπλανημένης κοινής γνώμης “δημόσιο αγαθό”, μετά από δεκαετίες υφαρπαγής μπαίνει στο χρηματιστήριο. Προσέξτε: στη λίστα εμπορευμάτων με το χρυσό και το πετρέλαιο.
Στην ουσία κόσμος και κοσμάκης "πέφτει από τα σύννεφα" κατά την προσφιλή του συνήθεια επειδή "μαγειρεύτηκαν" οι αριθμοί. Πρωτοφανές; Όχι. Πάγια τακτική των ημερών του κορονοντουβρουτζά, ομολογημένη δημοσίως από κρατικούς φορείς της europa, σημείο αναφοράς περί λαθροχειρίας από "αιρετικούς" επιστήμονες, κατατεθειμένη ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ σε άρθρα από όσους/ες επιμένουν στην κριτική και την αμφισβήτηση.
Κοίτα φιλαράκι, πάρτο χαμπάρι. Είτε τα εμβόλια είναι για το καλό σου (που πολύ αμφιβάλω), είτε με κάτι παρενέργειες που θα αντιμετωπίσεις κάποτε, ένα πράγμα είναι καθαρό: Αυτοί και αυτές που θα την πληρώσουν στο τέλος είναι οι φτωχοί και οι φτωχές. Εμείς.