Μετά τα παλαμάκια έρχεται ο κανιβαλισμός, οι καραντίνες, οι απαγορεύσεις, η σύγχυση. Μετά; πάλι παλαμάκια;

Το μάντρωμα ενός τεράστιου πλήθους υγιών ανθρώπων αντί της προστασίας/θεραπείας/φροντίδας των ομάδων εκείνων που πραγματικά χρήζουν έτσι κι αλλιώς προστασίας/θεραπείας/φροντίδας ήταν και είναι απλή ανεπάρκεια κρατών και αφεντικών; Όχι. Είναι στυγνή καπιταλιστική διαχείριση της συνολικής κρίσης του συστήματος. Είναι τα αφεντικά ένα πράγμα που με συνωμοσιολογικούς όρους επιτίθεται στην ανθρωπότητα: Όχι. Οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις  αποτελούν τις διαμάχες των αφεντικών και των κρατών τους με στόχο την υπεροχή και το μέγιστο κέρδος. Ε, πού και πού, αυτές οι αντιθέσεις οδηγούν και σε παγκόσμιους πολέμους. Ποιοί την πληρώνουν;

Δε βαριέσαι…

Οι πιο μάγκες από τ’ αφεντικά και τα κράτη τους την ψυχανεμίζονται τη φτιάξη και ξέρουν προς τα πού να κινηθούν για να κερδίσουν όλο και περισσότερα και να φάνε άλλα αφεντικά, με πρώτη καύσιμη ύλη τους “από κάτω”. Ντάξει, δεν είμαστε και στην εποχή των σπηλαίων ή όταν ανακαλύφθηκε ο ατμός. Ε; Τώρα η φτιάξη έχει πολλή τεχνολογία και βιοτέτοια και το παζάρι είναι ζόρικο. Και πρέπει οι “από κάτω” να πειστούν ότι όλα γίνονται για το καλό τους. Για το καλό  τους ας ούμε κάτι φαρμακομαφίες τσεπώνουν χρόνια τώρα φράγκα για πατέντες από τα δημόσια ταμεία, μετά κάτι πουκασιμάτοι ceo με την κατάλληλη ευκαιρία ρευστοποιούν τις μετοχές τους από κάτι εμβόλια (;), μετά τα εμβόλια (ποιά;) “δεν φτάνουν για όλους μάνα μου”, μετά “τις παίζουν” τα κράτη των αφεντικών με τις φαρμακομαφίες γιατί τους “κοροϊδέψανε”, το πόπολο (οι από κάτω ντε!), ψάχνουν να βρουν τι σκατά πάει λάθος με την πλύση εγκεφάλου που έχει φάει, και ψάχνει να βρει ποιός μαλάκας μας “κόλλησε κορονοντουβρουτζά”. Εν τω μεταξύ το πόπολο (οι “απόκάτω ντε!), πείθονται πως ο εχθρός είναι η τρισκατάρατη ανθρώπινη εγγύτητα, οι πιο “πολιτίκ” υπερθεματίζουν (στην αρχή) τα μέτρα του ντίστανσινγκ (destancing) και τραβάνε (μετά) τα μαλλιά τους για τη μαλακία που κάνανε ελπίζοντας να μην είναι αργά μπας κι αλλάξουν ρότα. Χμμμ, μήπως η “απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστήμη είναι λίγο παγίδα στις σημερινές καπιταλιστικές συνθήκες;”, σκέφτονται, και μήπως η επιστήμη δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πόπολου (των “από κάτω” ντε!). Μήπως τελικά ο Μπρέχτ δεν έλεγε μαλακίες;

Και τσούπ! Να οι πρόσφοροι οχτροί: Οι γιατροί κι οι νοσηλευτές που δεν εμβολιάζονατι (με τί:). Πριν ήταν οι μετανάστες/πρόσφυγες, οι γέροντες, οι χωριάτες, αύριο οι ντελιβεράδες, οι σερβιτόροι, οι νεφελίμ, οι κομμουνιστές, οι κινέζοι, οι κουκουβάγιες, τα οστρακοειδή και οι γάτες.

Ποτέ, μα ποτέ τα αφεντικά, τα κράτη τους και ο καπιταλισμός. Αυτοί ντε! που μας τσαμπουνάνε τα αστικά συντάγματα τα οποία οι ίδιοι κάνουν κουρελόχαρτα με συντονισμένη, πλήρη, δόλια, θεαματικότατη καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος. Με τη βοήθεια των παραπάνω αναφερόμενων “υπεύθυνων πολιτίκ”.  Ακόμα και σε ό,τι αφορά τα ίδια μας τα σώματα. 

Δε βαριέσαι…

Αντιγράφουμε από ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Αχαϊας (ΕΙΝΑ) δημοσιευμένη στις 3/2/2021 (ο τονισμός δικός μας):

“Η χυδαία στοχοποίηση των εργαζόμενων του ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι έμμεσες και άμεσες κατηγορίες πως για την διασπορά του ιού στο νοσοκομείο φταίνε οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν, θα αποτελούσαν απλά γελοίες προσπάθειες να αποσείσουν, για άλλη μια φορά, τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι, αν δεν εκφράζονταν σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που το τρίτο κύμα στην πόλη μας είναι προ των πυλών χωρίς κανένα σχέδιο και προετοιμασία του ΕΣΥ.

Από τις ενορχηστρωμένες επισημάνσεις του Διοικητή του Αγίου Ανδρέα, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στο νοσοκομείο και τη «δυσάρεστη έκπληξη» που επεσήμανε η κα Θεοδωρίδου στην επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, ως την παρότρυνση γνωστού κυβερνητικού δημοσιογράφου να απολυθούν όσοι δεν εμβολιάστηκαν, δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Δεν αξίζει να αντιπαραθέσουμε για πολλοστή φορά τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα (από την αρχική ενδονοσοκομειακή διασπορά από τον συνοδό, μολύνθηκαν 16 υγειονομικοί, 4 γιατροί όλοι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και 12 εργαζόμενοι από το λοιπό προσωπικό. Οι υπόλοιποι που μολύνθηκαν στη συνέχεια θεωρούνται μετάδοση από εστία εκτός του νοσοκομείου. Απ’ τα δείγματα που στάλθηκαν για ταυτοποίηση για το μεταλλαγμένο στέλεχος ήταν 11 θετικά εκ των οποίων μόνο οι 5 υγειονομικοί και οι υπόλοιποι ασθενείς και συνοδοί), τη σωρεία αστοχιών, παραλείψεων, καθυστερήσεων, παρεμβάσεων από μη αρμόδιους που μετέτρεψαν το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αχαΐας σε εστία ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους, γιατί πεδίο συνεννόησης με αυτούς που η επαγγελματική τους ενασχόληση είναι μόνο η μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών δεν υπάρχει.

Θέτουμε μόνο ένα κρίσιμο ερώτημα. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι Άγιος Ανδρέας, μετατράπηκε σε εστία διασποράς, ενώ άλλα νοσοκομεία πανελλαδικά με αντίστοιχο ποσοστό εμβολιασμού υγειονομικών δεν μετατράπηκαν; Μήπως έχει σχέση με το γεγονός ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εξαπλωθεί στην Πάτρα (κάτω από τη μύτη του ανύπαρκτου επιδημιολογικού μηχανισμού), με αποτέλεσμα, να μεταδόθηκε στους υγειονομικούς, που έτυχε στην προκειμένη περίπτωση να είναι οι υγειονομικοί του Αγίου Ανδρέα; Μήπως επίσης έχει σχέση με το γεγονός ότι παρά τις πολλαπλές διαμαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών έγιναν εκπτώσεις στις μέρες καραντίνας, στην ιχνηλάτηση και απομόνωση λόγω έλλειψης προσωπικού; Μήπως η προκατάληψη απέναντι στο προσωπικό που «δεν προσέχει» καθοδήγησε για πολλές μέρες τους αρμοδίους και μόνο όταν ξέφυγε η κατάσταση υπήρξε η υποψία για το μεταλλαγμένο στέλεχος και όταν αυτή επιβεβαιώθηκε, η «γραμμή» άλλαξε και «έφταιγαν οι ανεμβολίαστοι»;”

Και βέβαια, δεν υπάρχει πια καμία μα καμία άλλη θανατηφόρα ασθένεια στον πλανήτη. Έτσι δεν είναι;

Excellent!

κλάξον