sars-cov-2

Σημεία σχετικά με τον sars-cov-2, την θνητότητα, την προέλευση κ.α.

Το ποσοστό θνητότητας
Το ποσοστό θνητότητας
Έρευνα που συγκέντρωσε στοιχεία από 38 κράτη για το ποσοστό θνητότητας επί των καταγεγραμμένων «θετικών», προ εμβολιασμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος θνητότητας ήταν (ανα ηλικιακές ομάδες):
  • από 0-59 ετών: 0,035%
  • από 0-69 ετών: 0,095%
Πιο αναλυτικά:
  • 0-19 ετών: 0,0003%
  • 20-29 ετών: 0,003%
  • 30-39 ετών: 0,011%
  • 40–49 ετών: 0,035%
  • 50–59 ετών: 0,129%
  • 60–69 ετών: 0,501%
Συνολικά, ο μέσος όρος θνητότητας παγκοσμίως ήταν 0,03% (από 0-59 ετών) και 0.07% (από 0-69 ετών).
Έκθεση για τα χαρακτηριστικά των covid-19 ασθενών που πέθαναν στην ιταλία
Έκθεση για τα χαρακτηριστικά των covid-19 ασθενών που πέθαναν στην ιταλία

Η έκθεση του ιταλικού ινστιτούτου υγείας που παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά όσων πέθαναν ως “ασθενείς covid-19”, δείχνει ότι μόνο το ~3% δεν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. (η έκθεση ανανεώνεται τακτικά)

 

περισσότερα

Στοιχεία για την προέλευση του ιού
Στοιχεία για την προέλευση του ιού

Αναλυτικό άρθρο σχετικά με την προέλευση του ιού Sars-Cov-2, από τον Nicholas Wade, επιστημονικού αρθρογράφου/συντάκτη στα περιοδικά Science, Nature και για πολλά χρόνια στους New York Times. Με στοιχεία που προκαλούν τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών της εκδοχής της «φυσικής προέλευσης» και ακόμα περισσότερα που αναδεικνύουν την εκδοχή ενός «κατασκευασμένου ιού», ο N. Wade αφήνει τους αναγνώστες να βγάλουν το συμπέρασμα… (Το ερώτημα για το αν η διασπορά έγινε ηθελημένα ή κατά λάθος είναι διαφορετική συζήτηση, με την οποία δεν ασχολείται το παρόν κείμενο. Η σταθερά του είναι ότι προέκυψε από λάθος.)

 

Μεταξύ άλλων, προς το τέλος:

 

Ούτε η φυσική εμφάνιση ούτε η υπόθεση διαφυγής από το εργαστήριο μπορούν ακόμη να αποκλειστούν. Δεν υπάρχουν ακόμη άμεσες αποδείξεις για κανένα από τα δύο. Άρα δεν μπορεί να βγει οριστικό συμπέρασμα.

 

Τούτου λεχθέντος, τα διαθέσιμα στοιχεία κλίνουν πιο έντονα προς τη μία κατεύθυνση από την άλλη. Οι αναγνώστες θα σχηματίσουν τη δική τους γνώμη. Αλλά μου φαίνεται ότι οι υποστηρικτές της εργαστηριακής απόδρασης μπορούν να εξηγήσουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τον SARS2 πολύ πιο εύκολα από όσοι που υποστηρίζουν τη φυσική εμφάνιση.

 

Έχει τεκμηριωθεί ότι ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν έκαναν πειράματα gain-of-funtio σχεδιασμένα να κάνουν τους κοροναϊούς να μολύνουν ανθρώπινα κύτταρα και «εξανθρωπισμένα» ποντίκια. Αυτό είναι ακριβώς το είδος του πειράματος από το οποίο θα μπορούσε να έχει προκύψει ένας ιός που μοιάζει με τον SARS2. Οι ερευνητές δεν εμβολιάστηκαν κατά των υπό μελέτη ιών και εργάζονταν στις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας ενός εργαστηρίου BSL2. Έτσι, η διαφυγή ενός ιού δεν θα ήταν καθόλου έκπληξη. Σε όλη την Κίνα, η πανδημία ξέσπασε στο κατώφλι του ινστιτούτου της Γουχάν. Ο ιός ήταν ήδη καλά προσαρμοσμένος στους ανθρώπους, όπως αναμενόταν για έναν ιό που αναπτύχθηκε σε «εξανθρωπισμένα ποντίκια». Διέθετε μια ασυνήθιστη ενίσχυση, μια «θέση διάσπασης φουρίνης» (furin cleavage site), την οποία δεν κατέχει κανένας άλλος γνωστός κορωνοϊός που σχετίζεται με τον SARS, και αυτή η τοποθεσία περιελάμβανε ένα «διπλό κωδικόνιο αργινίνης» (double arginine codon) επίσης άγνωστο μεταξύ των κορωνοϊών. Τι περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία θα μπορούσατε να θέλετε, εκτός από τα – μη διαθέσιμα – εργαστηριακά αρχεία που θα τεκμηρίωναν τη δημιουργία του SARS2;

Η θνητότητα παγκοσμίως
Η θνητότητα παγκοσμίως

Συλλογή στοιχείων και ερευνών πάνω στην θνητότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα, στην σύγκριση με στοιχεία από το παρελθόν κ.α.

 

(τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2022)

Δημοσιεύεται η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει για τον Sars-Cov-2
Δημοσιεύεται η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει για τον Sars-Cov-2

Η έρευνα διεξήχθει στην περιοχή της Wuhan, την περίοδο 14 Μαίου – 1 Ιουνίου 2020 και πήρε μέρος σχεδόν το σύνολο του πλυθησμού εκεί (9,899,828). Μεταξύ άλλων, η έρευνα δείχνει ότι η πιθανότητα της μετάδοσης του ιού από “ασυμπτωματικούς” είναι απειροελάχιστη. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το ποσοστό ανίχνευσης των ασυμπτωματικών θετικών περιπτώσεων ήταν πολύ χαμηλό και δεν υπήρχαν ενδείξεις μετάδοσης από ασυμπτωματικά θετικά άτομα σε στενές επαφές που εντοπίστηκαν. Δεν υπήρξαν ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα στο 96,4% των κατοικημένων κοινοτήτων».

 

Έρευνες πάνω στην θνητότητα
Έρευνες πάνω στην θνητότητα

Συλλογή επιστημονικών ερευνών για τα ποσοστά θνητότητας, την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, την σύγκριση με την εποχική γρίπη κ.α.

 

(τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2022)