χρονολόγιο

Λένε ότι το πρώτο θύμα κάθε πολέμου είναι πάντα η αλήθεια.
Τι διαφορετικό θα περίμενε κανείς από έναν «πόλεμο κατά ενός αόρατου εχθρού»;

Τα αφεντικά (κράτος / κεφάλαιο) έχουν πάντα την δική τους αφήγηση, για όλους τους πολέμους, την οποία και επιβάλλουν – στο μέτρο των δυνατοτήτων τους – με κάθε δυνατό μέσο: προπαγάνδα και διαχείριση συμπεριφορών, λογοκρισία και μονόλογοι “ειδικών”, αντιστροφή των όρων και θέσπιση κανόνων. Έτσι και τώρα, στην πρόσφατη “κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας”, η κυρίαρχη αφήγηση επιβλήθηκε – στο μέτρο των δυνατοτήτων τους – σε μια κοινωνία ποτισμένη από την απάθεια και την αμνησία. Παράλληλα η πραγματικότητα τρέχει.

Το παρόν χρονολόγιο δεν σκοπεύει – δεν θα μπορούσε άλλωστε – να απαντήσει στους προβληματισμούς που προκύπτουν από όλη αυτή την κατάσταση. Αλλά είναι μια προσπάθεια συγκέντρωσης σημαντικών σημείων (άρθρα, έρευνες, βίντεο κλπ) σχετικά με αυτή την πρόσφατη “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, με σκοπό την δημιουργία μιας τεκμηριωμένης αντι-αφήγησης – με την έννοια της καταγραφής της αντίθετης / “αιρετικής” άποψης αλλά και σημείων της κυρίαρχης αφήγησης – που φωτίζει τις αντιθέσεις.

Ορισμένα σημεία, αν και σημαντικά, δεν περιλαμβάνονται στο χρονολόγιο γιατί αναφέρονται ήδη μέσα σε κάποιο από τα υπάρχοντα. Για παράδειγμα, αρκετά κείμενα περιλαμβάνουν επιπλέον σημεία τεκμηρίωσης που θα άξιζαν μια θέση στο χρονολόγιο, αλλά θεωρούμε άσκοπη την επανάληψή τους. Ο βασικός λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό προορίζεται για όποιον και όποια θέλει να μελετήσει τα σχετικά σημεία (να διαβάσει τα κείμενα, να δει τα βίντεο κλπ) και όχι για όσους θέλουν απλά να «σκρολάρουν» τους τίτλους.

Το υλικό θα ανανεώνεται τακτικά.

κόκκινα μαντήλια, Ιούλιος 2022

Το έγκλημα των μαζικών εμβολιασμών

20/05/2022
Μια περιεκτική συνέντευξη του Geert Vanden Bossche, στην αυστριακή γενική παθολόγο Maria Humber-Mogg.   (για υπότιτλους πατήστε το εικονίδιο cc)

Ο πόλεμος (κατά) της φυσικής ανοσίας #5

Ο πόλεμος (κατά) της φυσικής ανοσίας #5
31/03/2022

Δημοσίευση για την «αλληλεπίδραση λοίμωξης και εμβολιασμού στη μακροπρόθεσμη προστασία από την covid-19».

«Χρησιμοποιώντας μια ομάδα περισσότερων από 2 εκ. ατόμων, έδειξαν ότι η ανοσία που σχετίζεται με λοίμωξη ήταν 95% προστατευτική έναντι επακόλουθης επαναμόλυνσης κατά τη διάρκεια 20 μηνών παρακολούθησης σε σύγκριση με την καθόλου ανοσία (από λοίμωξη).Συγκριτικά, τα άτομα με προηγούμενη λοίμωξη που έλαβαν και μία δόση εμβολίου για την covid-19 εμφάνισαν επιπλέον 58% χαμηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, αν και με κάποιο βαθμό μείωσης τους επόμενους 9 μήνες παρακολούθησης.Τα άτομα με προηγούμενη λοίμωξη που έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου επωφελήθηκαν οριακά περισσότερο από εκείνα που έλαβαν μία δόση, με 66% χαμηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης από εκείνα της κοόρτης μόνο με λοίμωξη.»

Τελευταία δεδομένα απο τον ΕΜΑ

Τελευταία δεδομένα απο τον ΕΜΑ
11/12/2021

Οι συνολικές αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών είναι 1.254.029.
Σύνολο θανάτων: 18.933 (μεταξύ των οποίων 75 παιδιά ηλικίας 0-17 ετών)
Συγκεκριμένα ανα πειραματικό εμβόλιο:
BiontechPfizer: 9175 (+174 από την προηγούμενη εβδομάδα)
Moderna: 4791 (+75)
AstraZeneca: 4041 (+79)
Johnson&Johnson: 926 (+12)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός
01/12/2021

Ενώ η Ursula von der Leyen βάζει το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, ένα άλλο άρθρο θέτει ζητήματα διαφάνειας, όσον αφορά την επικοινωνία της με τον ceo της Pfizer καθώς και τον ρόλο του συζύγου της ως διευθυντή της Orgenesis (αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες).

Ο πόλεμος (κατά) της φυσικής ανοσίας #4

Ο πόλεμος (κατά) της φυσικής ανοσίας #4
08/11/2021

Μελέτη των σχετικών ερευνών από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 28 Οκτώβρη 2021 «βρήκε καλά διεξαχθείσες βιολογικές μελέτες που αποδεικνύουν την προστατευτική ανοσία μετά από μόλυνση».

 

Μεταξύ άλλων: «Ορισμένα άτομα που έχουν αναρρώσει από την covid-19 ενδέχεται να μην ωφεληθούν από τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η προηγούμενη μόλυνση από covid-19 συσχετίστηκε με αυξημένες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο mRNA Comirnaty BNT162b2 (Pfizer–BioNTech).»

«Όλοι γνωρίζουν» ότι…

02/11/2021

Ο Peter Doshi, μεταξύ άλλων και εκδότης στην British Medical Journal, θέτει κάποια βασικά ερωτήματα.

 

(για υπότιτλους πατήστε το εικονίδιο cc)

Έκθεση για τα χαρακτηριστικά των covid-19 ασθενών που πέθαναν στην ιταλία

Έκθεση για τα χαρακτηριστικά των covid-19 ασθενών που πέθαναν στην ιταλία
01/11/2021

Η έκθεση του ιταλικού ινστιτούτου υγείας που παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά όσων πέθαναν ως “ασθενείς covid-19”, δείχνει ότι μόνο το ~3% δεν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. (η έκθεση ανανεώνεται τακτικά)

 

περισσότερα

«H covid-19 μας άνοιξε τα μάτια!»

24/10/2021

Ο πρόεδρος της Bayer παραδέχεται ότι χωρίς (την τρομοεκστρατεία με αφορμή την) covid-19, θα υπήρχε απόρριψη της τάξης του 95% στον πλατφορμιασμό με τα προϊόντα mRNA που πλασσάρονται σαν εμβόλια.

 

(για υπότιτλους πατήστε το εικονίδιο cc)

Γιατί να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει;

Γιατί να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει;
13/09/2021

Άρθρο στο BMJ σχετικά με την φυσική ανοσία και το εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει.

Ο πόλεμος (κατά) της φυσικής ανοσίας #3

Ο πόλεμος (κατά) της φυσικής ανοσίας #3
25/08/2021

Μελέτη σύγκρισης της φυσικής ανοσίας με αυτή που προκαλείται από τα εμβόλια.

 

«Έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, οι εμβολιασμένοι αντιμετώπιζαν 6 έως 13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από στέλεχος Δέλτα, συγκριτικά με όσους είχαν φυσική ανοσία, έδειξε μια πρώτη ανάλυση σε 16.000 ασφαλισμένους.»

 

«Ο κίνδυνος συμπτωματικής νόσου ήταν 27 φορές υψηλότερος στους εμβολιασμένους από ό,τι σε όσους είχαν παλαιότερα προσβληθεί από κοροναϊό, διαπιστώνει δεύτερη ανάλυση σε 32.000 άτομα.»

 

«Ο κίνδυνος νοσηλείας ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερος.»