Το «όφελος» είναι μεγαλύτερο απ’ το «κόστος»; (2)

Πέμπτη 22 Ιούλη>> Η άλλη περίπτωση είναι το δεύτερο «υπόδειγμα» μαζικού πλατφορμιασμού, το ρατσιστικό, απαρτχάιντ καθεστώς του Τελ Αβίβ. Οι δύο παρακάτω πίνακες, με επίσημα κρατικά στοιχεία, δείχνουν τι συμβαίνει.

Δεν είναι μόνο τα «κρούσματα», για τα οποία θα έπρεπε κανείς να αμφιβάλλει στα σοβαρά εφόσον εντοπίζονται μ’ αυτά τα εντελώς ακατάλληλα για δουλειά διάγνωσης PCR tests (εξού και διάφορα λαμόγια προτείνουν ότι στους πλατφορμιασμένους θα πρέπει να γίνονται σοβαρές εκπτώσεις στους «κύκλους», ώστε να μην βγαίνουν «θετικοί»…). Είναι, κυρίως, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπου οι πλατφορμιασμένοι είναι σαφώς περισσότεροι απ’ τους κανονικούς υπηκόους…

Μπορεί αυτές οι παραλλαγές immune escape να είναι ακόμα πιο ήπιες απ’ την αρχική εκδοχή του τσαχπίνη…. Αλλά ο πλατφορμιασμός, θα το πούμε άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πια ότι ούτε «βελτιώνει» ούτε «ενισχύει» το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα· μάλλον το σμπαραλιάζει καθώς το χακάρει και προσπαθεί να το «εξειδικεύσει / καθοδηγήσει»…. Το αποτέλεσμα είναι πως εκείνοι που δεν πλατφορμιάζονται και έχουν ένα «μέσο» φυσικό σύστημα ανοσοποίησης αντιμετωπίζουν πολύ αποτελεσματικότερα και τις παραλλαγές του τσαχπίνη· ενώ οι πλατφορμιασμένοι χάνουν το φυσικό εύρος ανοσολογικής προστασίας και είναι πολύ περισσότερο εκτεθειμένοι.

Δεν θέλουμε να φοβήσουμε κανέναν! Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε: ευχόμαστε κανείς πλατφορμιασμένος να μην πάθει τίποτα, και να είναι οι πάντες γεροί και δυνατοί – οι εργατικές, κριτικές, ανταγωνιστικές μας θέσεις ΔΕΝ πατάνε σε πτώματα και αρρώστιες!

Αλλά η αλήθεια, δυστυχώς, είναι εκείνη που προέβλεπαν οι έντιμοι «αιρετικοί». Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του κακού.

Δεν είναι εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα καθάρματα που προωθούν αυτήν την καπιταλιστική «μετάβαση»;