They don’t play!

Παρασκευή 29 Γενάρη. Το κλειδί για την κατανόηση της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας εδώ και ένα χρόνο ήταν ακουμπισμένο σε πολλά τραπέζια, σε κοινή θέα, πολύ νωρίτερα. Θέλουμε plug ‘n’ play πλατφόρμες έλεγαν οι τεχνογραφειοκράτες του Π.Ο.Υ. (δηλαδή το σύμπλεγμα πίσω του) στις αρχές του 2018. Εννοούσαν: θέλουμε να βγει η γενετική μηχανική απ’ τα εργαστήρια· θέλουμε την γενετική μηχανική σε πλήρη δράση!! Τί χρειάζεται; Η κατασκευή ενός «εχθρού», μιας απειλής. Ας την ονομάσουμε “disease X”…

Το περασμένο φθινόπωρο, κι αφού η ασταμάτητη μηχανή είχε «φάει τα κομμάτια» της με την εργατική κριτική και αντιπληροφόρησή της επιμένοντας ότι όλη η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία είναι κομμένη και ραμένη στα μέτρα της «σωτηρίας» μέσω γενετικής μηχανικής, εμφανίστηκε μια άποψη που έλεγε: η καραντίνα της άνοιξης ήταν σωστή και επιβεβλημένη· η καραντίνα του φθινοπώρου είναι καταχρηστική, θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτά κι αυτά… Άσχετα από τις προθέσεις όσων την προώθησαν και την υιοθέτησαν, (θεωρήσαμε και) θεωρούμε αυτήν την άποψη καιροσκοπική. Για να σωθούν κάποια πολιτικά προσχήματα αφού, πλέον, γινόταν σαφές πως ένα καλό μέρος του «λαού» γκρινιάζει (και δεν αποδέχεται) την επανάληψη των απαγορεύσεων· για λόγους που είναι μεν πραγματικοί, αλλά είναι ξώφαλτσοι σε σχέση με τους σχεδιασμούς του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος.

Όταν υπάρχουν διαθέσιμα (ακόμα…) όλα τα ντοκουμέντα για τους προσανατολισμούς και τα συμφέροντα του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος πριν ως πολύ πριν την εμφάνιση του τσαχπίνη, δεν είναι καθόλου έξυπνο το να σχολιάζει κάποιος μερικές διέσεις και υφέσεις του «πολέμου κατά του αόρατου εχθρού»! Είναι σα να βλέπει το δεύτερο ημίχρονο ενός ματς και να μιλάει για «στήσιμο», αγνοώντας όλο το πρωτάθλημα, το στοίχημα, τα τηλεοπτικά, τα πάντα! Κοιτάει το δέντρο, χάνει το δάσος· και, χάνοντας το δάσος, χάνει και τον μπούσουλα. Είναι σα να συμμετέχει σ’ έναν παγκόσμιο πόλεμο και να σχολιάζει για το πως θα έπρεπε να γίνει η τάδε ή δείνα επίθεση – παριστάνοντας επιπλέον τον «ειρηνιστή»…

Αυτή η ολέθρια τακτική είναι πολύ εύκολο να εμφανιστεί σαν «αντιπολιτευτική» στην τωρινή φάση όπου οι ασυνέχειες, τα κενά, η τριβή ανάμεσα στο πολιτικο/ιδεολογικό σκέλος της (δυτικής) αναδιάρθρωσης και το πρακτικό / βιομηχανικό δημιουργούν αυτήν την «έλλειψη εμβολίων»…. Είναι η στιγμή που η αριστερά του κράτους και του κεφάλαιου ζητάει (ή μπορεί να ζητήσει) ακόμα περισσότερες plug ‘n’ play πλατφόρμες, plug ‘n’ play πλατφόρμες made in greece, γενετική μηχανική με δυο λόγια, «για όλο τον λαό»! Όπως ακριβώς ζητούσε «μάσκες για όλο το λαό», «αντισηπτικά για όλο το λαό» – απαγορεύσεις και πρόστιμα για όλο το λαό… Πουλώντας τα αυτά σαν …. δεν ξέρουμε πια σαν τι!

Η τακτική του «δένδρου», η άποψη δηλαδή ότι «πρόκειται για μια πανδημία μια κι έξω» και δάσος δεν υπάρχει, θα ήταν αδύνατο να δικαιολογήσει τη νομιμοποίηση της γενετικής μηχανικής απ’ όπου κι αν προέρχεται, έτσι, με πλήρη άγνοια των πειραματοζώων… Όμως η καπιταλιστική αναδιάρθρωση είναι πολύ χειρότερη· και καθόλου «στιγμιαία»! Η “disease X” ΔΕΝ είναι (και δεν ήταν καν απ’ την σύλληψή της την ίδια) «μια αρρώστια». Είναι – τέτοια ήταν εξ αρχής – ένα project. Μια διαρκής διαδικασία κυριαρχίας μέσα απ’ την total dominance της ιατρικοποίησης / πληροφορικοποίησης / genetic engineering.

Όσοι αδιαφόρησαν για το τι έλεγε ο Woolhouse (και ο κάθε παρόμοιος, υπάρχουν αρκετοί!) το 2017 και το 2018 ας τεντώσουν τ’ αυτιά τους τώρα (φωτογραφίες επάνω).

Δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία…