Carpet bombing 1

Τρίτη 1 Δεκέμβρη. Η καθεστωτική εφημερίδα «τα νέα» (ιδιοκτησίας του asset νο 1…) απογειώθηκε χτες, μπαίνοντας στο σμήνος των φονικών δημαγωγικών όπλων της «εκστρατείας πειθούς» υπέρ της γενετικής μηχανικής. Αφού η «αγορά», η «ελεύθερη οικονομία» βρε αδελφέ, πρέπει να κάνει ένα βασικό μέρος της «δουλειάς», θα δούμε σύντομα όλο αυτό το drones swarm – και το ντόπιο, και το διεθνές.

Στο ρεπορτάζ της το συγκεκριμένο εθνικό drone ξεκινάει να «καθησυχάσει» (;) αντιγράφοντας έναν συντάκτη, ειδικό στα θέματα business, απ’ τους financial times, ονόματι John Gapper. (Εννοείται πως κάθε σωστός δημαγωγός κρύβει απ’ το πόπολο μια τέτοια «ειδικότητα». Ας νομίζουν οι αδαείς ότι πρόκειται για ….λοιμωξιολόγο!). Ας δούμε, λοιπόν, χάρη σ’ αυτήν την μεταγραφή, μια πρώτη δόση «επιχειρημάτων» που θα χρησιμοποιήσουν οι τρομο-λακέδες για να πείσουν (ή να επιβάλλουν) την κυριότητα των μαφιόζων της φαρμακοβιομηχανίας πάνω στα κορμιά μας και στις σχέσεις μας:

… Σύμφωνα με τον Γκάπερ, γραφεία και δημόσιοι χώροι ενδεχομένως να σκανάρουν εφαρμογές κινητών τηλεφώνων που θα συνδέουν την απόδειξη εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ με ψηφιακές ταυτότητες προτού επιτρέψουν την εισοδο οποιουδήποτε: τα εθνικά διαβατήρια είναι απαραίτητα μόνο σποραδικά, για διεθνή ταξίδια, αλλά τα «διαβατήρια ανοσίας» θα μπορούσαν να εισβάλουν στην καθημερινότητά μας – παρά τους κινδύνους που εκπροσωπούν για τις ατομικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα…

Αυτό το τελευταίο, για τους «κινδύνους», το αφήνουμε προς το παρόν· ο business αναλυτής απ’ το αμέρικα (και οι έλληνες φίλοι του) το βάζει στη θέση του στο τέλος. Εδώ τα ψηφιακά «πιστοποιητικά μετακίνησης», άρα οι σχετικές βάσεις δεδομένων (άρα το profiling κινήσεων) είναι η δόξα της «αγοράς» και της «ελεύθερης οικονομίας»: check points παντού! Δυτική Όχθη; Λωρίδα της Γάζας; Το υγιεινιστικό απαρτχάιντ είναι προ των πυλών, σαν η «λύτρωση» απ’ τις καθολικές απαγορεύσεις και τα πραξικοπήματα· (και οι «επαναστάτες» caradinieri καθεύδουν συνηγορώντας…).

Αλλά, ακόμα και στην πιο στενή έννοια του πράγματος, δεν πρόκειται για «διαβατήρια ανοσίας»! Θα ήταν αδιανόητο, απ’ την φύση των σωμάτων την ίδια! Πρόκειται για «διαβατήρια τεχνητής ανοσίας», «ανοσίας» / νοσηρότητας δηλαδή, προερχόμενης από συγκεκριμένους κλάδους της βιομηχανίας της υγείας. Πρόκειται για «πιστοποίηση» της υπαγωγής της ζωής μας στους μαφιο-βαρώνους του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος. Μόνο οι  κατεχόμενοι απ’ τις big pharma + big tech + big insurance + state services (θα) μπορούν να απολαμβάνουν τις «περισσότερες ελευθερίες» που μνημονεύονται στο εξώφυλλο των «νέων»! Οι υπόλοιποι θα περιθωριοποιηθούν, αν όχι σε πλήρη γκέτο σίγουρα εκτός «νέας κανονικότητας»…

Αυτός, εν πάσει περιπτώσει, είναι ο σχεδιασμός. (Το αν θα πραγματοποιηθεί εξαρτιέται και απ’ το κοινωνικό ανταγωνισμό!)