Θανατοπολιτική

Παρασκευή 6 Νοέμβρη. Ή «δημιουργική λογιστική θανάτου»… Έχουμε ασχοληθεί μάλλον εκτεταμένα με το ζήτημα του πόσο θανατηφόρος είναι πραγματικά ο covid… και ίσως αυτό να κουράζει. Δεν είναι ευχάριστο να μιλάει κανείς για αριθμούς νεκρών. Ωστόσο η ασταμάτητη μηχανή έχει αναγκαστεί να κάνει (και) αυτό, στο βαθμό που η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία προσπαθεί να επιβληθεί και να ποτίσει μυαλά και συνειδήσεις ανεμίζοντας αριθμούς.

Οι δύο παρακάτω πίνακες είναι όσο πιο έγκυροι γίνεται, για όσους ψάχνουν τεκμήρια και αποδείξεις πέρα απ’ τη μύτη (και το συνήθως άρρωστο μυαλό) τους. Προέρχονται απ’ το euromomo, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό που παρακολουθεί (όπως δηλώνει ο ίδιος) τα μεγέθη θανάτων στην ευρώπη με σκοπό να εντοπίζει και να μετράει τους excess deaths που σχετίζονται με την εποχική γρίπη, τις πανδημίες και άλλες απειλές στη δημόσια υγεία. Ο euromomo παίρνει κάθε εβδομάδα στοιχεία απ’ τα 26 κράτη / μέλη του (αυστρία, βέλγιο, νότια κύπρος, δανία, εσθονία, φιλανδία, γαλλία, γερμανία, ελλάδα, ουγγαρία, ιρλανδία, ιταλία, λουξεμβούργο, μάλτα, ολλανδία, νορβηγία, πορτογαλία, σλοβενία, ισπανία, σουηδία, ελβετία, ενωμένο βασίλειο / 4 περιοχές), στηρίζει και στηρίζεται απ’ το «ευρωπαϊκό κέντρο για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών» (ECDC) και έχει την έδρα του στη δανία.

Η έννοια κλειδί λέγεται excess mortality· που σημαίνει υπερβάλλουσα θνησιμότητα. «Υπερβάλλουσα» σημαίνει αισθητά πάνω απ’ τον στατιστικό μέσο όρο προηγούμενων χρόνων.

Οι δύο πίνακες (ο πρώτος συνολικά, ο δεύτερος σε συγκεκριμές ηλικιακές κατηγορίες) δείχνουν την συνολικη θνησιμότητα στο σύνολο των 26 κρατών / μελών του euromomo (η μπλέ γραμμή) σε σχέση με το συνηθισμένο εύρος της (γκρίζα λουρίδα), την «βάση» (διακεκομένη γραμμή στη μέση της γκρίζας ζώνης) και την «αξιοσημείωτη αύξηση» (με την διακεκομένη πάνω απ’ την γκρίζα ζώνη). Το χρονικό διάστημα είναι απ’ την 1η εβδομάδα του 2017 ως την 44η εβδομάδα του 2020 (δηλαδή ως το τέλος Οκτώβρη).

Είναι φανερό ότι πιο έντονα το 2017, και ύστερα τον χειμώνα 2017-18 (περισσότερο) και τον χειμώνα 2018 – 19 υπήρξε υπερβάλλουσα θνησιμότητα – λόγω γρίπης. Το 2020 όμως, που δεν υπήρξε την ίδια χειμερινή περίοδο κάποια ιδιαίτερη excess mortality λόγω γρίπης, εμφανίζεται αυτή η απότομη εκτόξευσή της στη διάρκεια 3 ή 4 εβδομάδων γύρω στον Απρίλη· και η εξίσου απότομη πτώση της! Αποδίδεται στον covid… Είναι, όμως, αλήθεια;

Αυτό το απότομο up ‘n’ down είναι πρωτοφανές για ιογενή επιδημία!! Πρέπει να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο διάστημα είχαν γίνει πραξικοπήματα σχεδόν στο σύνολο της ευρώπης, και είχαν επιβληθεί άγριες απαγορεύσεις· συνεπώς, αν η τρομοκρατική ρητορική των αφεντικών είχε έστω και μια σταγόνα αλήθειας ΔΕΝ θα έπρεπε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο!

Πριν μια βδομάδα (Παρασκευή 30 Οκτώβρη, θανατόμετρο 1, 2, 3, 4) δείξαμε τεκμηριωμένα ότι (πέρα απ’ τις «κοινές δεξαμενές») μεγάλο μέρος αυτών των θανάτων οφείλεται στα «πειράματα» που έγιναν σε πολλά νοσοκομεία (και) της ευρώπης, με τοξικά κοκτέιλ φαρμάκων και ανεξέλεγκτες δόσεις. Όταν τα πειράματα σταμάτησαν έπεσε σε φυσιολογικά μεγέθη και η «φονικότητα» του covid. (Εννοείται ότι η μυστηριώδης “έκρηξη” θανάτων εν μέσω καθολικών απαγορεύσεων ανέβαζε το συνολικό άθροισμα για το 2020…)

Βγαίνει καθαρά ένα πολιτικό συμπέρασμα. Οι χιλιάδες θάνατοι που έχουν χρεωθεί στον covid (πέρα απ’ το ένοχο διάστημα των «πειραμάτων» του Απρίλη) έχουν πρακτικά ντουμπλάρει θανάτους από άλλες αιτίες. Κι αυτό δεν είναι μυστικό – εκτός αν ο euromomo είναι καμμιά αναρχοαυτόνομη οργάνωση!…

(αύριο η συνέχεια για το ελλαδιστάν)