Το μυστικό της κατασκευασμένης «κοινωνικής ευθύνης» αρχίζει από «ευ…» 4

Τρίτη 9 Μάρτη. Τα πιο πάνω είναι αρκετά για να μας (ξανα)μισήσουν όλοι όσοι στην αρχή χλεύαζαν, ύστερα ξαναχλεύαζαν, πέρασαν καλά για λίγους μήνες, και τώρα πια, παγιδευμένοι στον ναρκισσισμό τους, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σκίζουν τις αφίσες μας (ή να παρακαλάνε την αστυνομία να τους γλυτώσει από μας).

Δυστυχώς για όλους αυτούς, caradinieri, pfizerοι και λοιπούς, η ασταμάτητη μηχανή και το Sarajevo είναι ασήμαντα εμπόδια στην πολιτική, ιδεολογική (και στην ουσία εθελόδουλη) νιρβάνα τους· ή στα ζόρια για τα οποία δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την πολιτική συνενοχή τους. Ασήμαντο εμπόδιο είναι (ακόμα) και ό,τι υπάρχει από την όποια κριτική ανταγωνιστικότητα της σύγχρονης εργατικής τάξης. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπορούν να συνεχίσουν να μας προβοκάρουν ή και να μας αγνοούν.

Τα δύσκολα έρχονται από εκεί που δεν θέλουν να κοιτάξουν όλοι αυτοί οι πανέμορφοι και πανέξυπνοι… Απ’ τις απολύσεις (για παράδειγμα) εργατών και εργατριών «αρνητών»… Σε μια άλλη κλίμακα (και επειδή, το ξαναλέμε, η κρατική και καπιταλιστική επένδυση στον τσαχπίνη ήταν και είναι πολύ πιο βαριά και με πολύ μεγαλύτερη και ευρύτερη προοπτική απ’ ότι τολμάνε να καταλάβουν) να μια καλή ένδειξη: άρθρο στην αμερικανική καθεστωτική washington post, στις 28 Φλεβάρη. Τίτλος: Αnti-vaccine extremism is akin to domestic terrorism. Που σημαίνει: ο εξτρεμισμός κατά των εμβολίων είναι ίδιος με την εσωτερική τρομοκρατία. Αν και μπορείτε να υποθέσετε το περιεχόμενο, να ένα μικρό δείγμα:

… Το να εμβολιαστείς είναι πατριωτική πράξη. Το ίδιο είναι το να μιλάς στηρίζοντας τις προσπάθειες της δημόσιας υγείας. Ας μην αφήσουμε τον εξτρεμισμό, την διαίρεση ή τον φόβο να καθυστερήσει τις προπάθειες να τελειώσουμε αυτό το θανατηφόρο κεφάλαιο της ιστορίας του έθνους μας…

Ο συγγραφέας είναι γερουσιαστής των «δημοκρατικών», και γιατρός. Αυτά τα γράφει εν όψει της ψήφισης νόμου για την «εσωτερική τρομοκρατία»… Ξέρουμε ωστόσο πως την άποψή του την υπέγραψαν στα μέρη μας πολλοί και διάφοροι πριν καν την διατυπώσει! (Ονόματα δεν λέμε, όποιοι ξέρουν καταλαβαίνουν…) Με μια μικρή, ανεπαίσθητη προσθήκη. Δίπλα στο «πατριωτική» κόλλησαν και ένα «επαναστατική» – ή κάτι τέτοιο.

Συνεπώς δεν είναι «πολύ κοντά»…. Είναι «μέσα» στις εξελίξεις, ακόμα κι αν παριστάνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει. Ποιές εξελίξεις; Τις απολύσεις λόγω «ανυπακοής στην κοινωνική ευθύνη 2.0»· ακόμα και τον χαρακτηρισμό ως «τρομοκράτη» οποιουδήποτε δεν συμμορφώνεται με τας υποδείξεις… Εννοείται: την ραγδαία επέκταση της γενετικής μηχανικής… Εννοείται: την ραγδαία επέκταση του ψηφιακού φακελώματος και του «όλα είναι data»…

Δεν είναι λίγα.

(Πώς; Αυτά συμβαίνουν μακριά και δεν θα έρθουν εδώ; Αυτό είπατε; Και ο άξονας τι σημαίνει; Μόνο βάσεις και εκατοντάδες ελικόπτερα;….)