Σφυρίζοντας αδιάφορα (αυστηρά ακατάλληλο για pfizerους!)

Παρασκευή 12 Μάρτη. Αναφερθήκαμε ήδη στο ότι οι (κρατικοί) «οργανισμοί φαρμάκων» γίνονται παλιάτσοι προς συνταξιοδότηση. Ο ευρωπαϊκός, εξαιτίας της δομής του (εκπρόσωποι των κρατών / μελών που μπορεί να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις) αλλά και του γεγονότος ότι τέτοιες αποστολές «έκτακτης ανάγκης» του είναι μάλλον καινούργιες (: πεθαίνει στην κούνια του) προσπαθεί ίσως να σώσει κάποια προσχήματα· ή απλά πειθαρχεί χωρίς να το διαφημίζει, όπως ο αμερικανικός, ο αγγλικός και άλλοι.

Το παρακάτω είναι αυτό που θα διαβάσετε. Ουσιαστικά πρόκειται για τεκμηριωμένη καταγγελία σε βάρος του ΕΟΦ από έναν αριθμό ευρωπαίων (και μιας αυσταλής) ειδικών – σε σχέση με την έγκριση και την επικινδυνότητα της γενετικής μηχανικής. Δημοσιοποιήθηκε στις 11 Μάρτη, αφού το περιθώριο για να λάβουν απάντηση πέρασε και με το παραπάνω! Κοινώς: “τους έγραψαν”… (Η μετάφραση δική μας, όπως και τα όποια λάθη, ελπίζουμε όχι σοβαρά):

Επείγουσα επιστολή προς την Emer Cooke, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Άμστερνταμ, Ολλανδία.

28 February 2021

Κυρίες και κύριοι

Ως γιατροί και επιστήμονες, υποστηρίζουμε κατ’ αρχήν τη χρήση νέων ιατρικών παρεμβάσεων οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται με τον σωστό τρόπο, έχοντας λάβει συγκατάθεση από τον ασθενή μετά από την ενημέρωσή του. Αυτή η στάση συμπεριλαμβάνει εμβόλια με τον ίδιο τρόπο όπως άλλα θεραπευτικά μέσα.

Σημειώνουμε ότι αναφέρεται ένα ευρύ φάσμα ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό προηγουμένως υγιών νεότερων ατόμων με γενετικά εμβόλια COVID-19. Επιπλέον, απ’ τα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για γηροκομεία που επλήγησαν από το COVID-19 λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό των φιλοξενούμενων.

Αν και αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα περιστατικά ενδέχεται, το καθένα χωριστά, να είναι ατυχείς συμπτώσεις, ανησυχούμε σε σχέση με το ότι υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος για τις πιθανές αιτίες ασθένειας ή θανάτου υπό αυτές τις συνθήκες, ιδίως εξ’ αιτίας της απουσίας νεκροψιών.

Συγκεκριμένα, αμφισβητούμε το κατά πόσον τα βασικά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων αντιμετωπίστηκαν επαρκώς πριν από την έγκρισή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Ως επείγον ζήτημα ζητούμε από την EMA να μας δώσει απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Μετά την ενδομυϊκή ένεση, θα πρέπει να αναμένεται ότι τα γενετικά εμβόλια θα φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και θα εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η δυνατότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

2. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, είναι αναμενόμενο ότι τα εμβόλια θα παραμείνουν εγκλωβισμένα στην κυκλοφορία και θα απορροφηθούν από ενδοθηλιακά κύτταρα. Υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα σε περιοχές με αργή ροή αίματος, δηλαδή σε μικρά και τριχοειδή αγγεία. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

3. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, είναι αναμενόμενο ότι κατά τη διάρκεια της έκφρασης των νουκλεϊκών οξέων των εμβολίων, πεπτίδια που προέρχονται από την πρωτεΐνη ακίδας θα παρουσιαστούν μέσω του δρόμου MHC I στις επιφανειακές κοιλότητες (luminal surface) των κυττάρων. Πολλά υγιή άτομα έχουν CD8-λεμφοκύτταρα που αναγνωρίζουν τέτοια πεπτίδια, τα οποία μπορεί να οφείλονται σε προηγούμενη μόλυνση με COVID, αλλά και σε διασταυρούμενες αντιδράσεις με άλλους τύπους κορονοϊού. Πρέπει να συμπεράνουμε ότι αυτά τα λεμφοκύτταρα θα προκαλέσουν επίθεση στα αντίστοιχα κύτταρα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

4. Εάν τέτοια στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, είναι αναμενόμενο ότι η ενδοθηλιακή βλάβη με την επακόλουθη ενεργοποίηση της πήξης του αίματος μέσω ενεργοποίησης αιμοπεταλίων θα συμβεί σε αμέτρητες θέσεις σε όλο το σώμα. Ζητούμε αποδείξεις ότι αυτή η πιθανότητα αποκλείστηκε σε προ-κλινικά μοντέλα ζώων και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

5. Εάν τέτοια στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, είναι αναμενόμενο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων, εμφάνιση Δ-διμερών στο αίμα, και σε μυριάδες ισχαιμικές βλάβες σ’ όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και της καρδιάς. Διαταραχές αιμορραγίας μπορεί να συμβούν μετά από αυτόν τον νέο τύπο συνδρόμου DIC περιλαμβανόμενων, μεταξύ άλλων πιθανών, άφθονων αιμορραγιών και αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδείων. Ζητούμε αποδείξεις ότι όλες αυτές οι πιθανότητες αποκλείστηκαν σε προ-κλινικά ζωικά μοντέλα και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

6. Η πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2 συνδέεται στον υποδοχέα ACE2 στα αιμοπετάλια, με αποτέλεσμα την ενεργοποίησή τους. Έχει αναφερθεί θρομβοπενία σε σοβαρές περιπτώσεις λοίμωξης από SARS-CoV-2. Η θρομβοπενία έχει επίσης αναφερθεί σε εμβολιασμένα άτομα. Ζητούμε αποδείξεις ότι ο πιθανός κίνδυνος ενεργοποίησης αιμοπεταλίων που θα οδηγούσε επίσης σε διάδοση της ενδοαγγειακής πήξης (DIC) αποκλείστηκε και για τα τρία εμβόλια, πριν από την έγκρισή τους για χρήση σε ανθρώπους από την EMA.

7. Η διάδοση του SARS-CoV-2 σ’ όλο τον κόσμο δημιούργησε μια πανδημία ασθένειας που σχετίζεται με πολλούς θανάτους. Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή του ελέγχου για την έγκριση των εμβολίων, τα συστήματα υγείας των περισσότερων χωρών δεν είχαν πλέον επικείμενο κίνδυνο να κατακλυστούν, επειδή ένα αυξανόμενο ποσοστό του κόσμου είχε ήδη μολυνθεί και η χειρότερη φάση της πανδημίας είχε ήδη περάσει. Κατά συνέπεια, απαιτούμε πειστικά αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρχε πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη στιγμή που η EMA χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στους κατασκευαστές και των τριών εμβολίων, για να δικαιολογήσει την έγκρισή τους για χρήση στον άνθρωπο από την EMA, υποτιθέμενα λόγω μιας τέτοιας έκτακτης ανάγκης.

Εάν δεν είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, απαιτούμε την ανάκληση της έγκρισης για τη χρήση γενετικών εμβολίων έως ότου όλα τα παραπάνω ζητήματα αντιμετωπιστούν σωστά με την άσκηση δέουσας επιμέλειας από την EMA.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι μόνο εκείνων που περιγράφονται παραπάνω, ότι η έγκριση των εμβολίων COVID-19 από την EMA ήταν πρόωρη και απερίσκεπτη, και ότι η χορήγηση των εμβολίων αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί «ανθρώπινο πειραματισμό», μια απόφαση που παραβίασε και εξακολουθεί να παραβιάζει τον κώδικα της Νυρεμβέργης. Λόγω της επείγουσας κατάστασης, σας ζητούμε να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός επτά ημερών και να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά όλες τις ανησυχίες μας. Εάν επιλέξετε να μην συμμορφωθείτε με αυτό το εύλογο αίτημα, θα δημοσιοποιήσουμε αυτήν την επιστολή.

This email is copied to:

Charles Michel, President of the Council of Europe

Ursula von der Leyen, President of the European Commission.

Yours faithfully,

Professsor Sucharit Bhakdi MD, Professor Emeritus of Medical Microbiology and Immunology, Former Chair, Institute of Medical Microbiology and Hygiene, Johannes Gutenberg University of Mainz (Medical Doctor and Scientist) (Germany and Thailand)

Dr Marco Chiesa MD FRCPsych, Consultant Psychiatrist and Visiting Professor, University College London (Medical Doctor) (United Kingdom and Italy)

Dr C Stephen Frost BSc MBChB Specialist in Diagnostic Radiology, Stockholm, Sweden (Medical Doctor) (United Kingdom and Sweden)

Dr Margareta Griesz-Brisson MD PhD, Consultant Neurologist and Neurophysiologist (studied Medicine in Freiburg, Germany, speciality training for Neurology at New York University, Fellowship in Neurophysiology at Mount Sinai Medical Centre, New York City; PhD in Pharmacology with special interest in chronic low level neurotoxicology and effects of environmental factors on brain health), Medical Director, The London Neurology and Pain Clinic (Medical Doctor and Scientist) (Germany and United Kingdom)

Professor Martin Haditsch MD PhD, Specialist (Austria) in Hygiene and Microbiology, Specialist (Germany) in Microbiology, Virology, Epidemiology/Infectious Diseases, Specialist (Austria) in Infectious Diseases and Tropical Medicine, Medical Director, TravelMedCenter, Leonding, Austria, Medical Director, Labor Hannover MVZ GmbH (Medical Doctor and Scientist) (Austria and Germany)

Professor Stefan Hockertz, Professor of Toxicology and Pharmacologym, European registered Toxicologist, Specialist in Immunology and Immunotoxicology, CEO tpi consult GmbH. (Scientist) (Germany)

Dr Lissa Johnson, BSc BA(Media) MPsych(Clin) PhD, Clinical Psychologist and Behavioural Psychologist, Expertise in the social psychology of torture, atrocity, collective violence and fear propaganda, Former member Australian Psychological Society Public Interest Advisory Group (Clinical Psychologist and Behavioural Scientist) (Australia)

Professor Ulrike Kämmerer PhD, Associate Professor of Experimental Reproductive Immunology and Tumor Biology at the Department of Obstetrics and Gynaecology, University Hospital of Würzburg, Germany, Trained molecular virologist (Diploma, PhD-Thesis) and Immunologist (Habilitation), Remains engaged in active laboratory research (Molecular Biology, Cell Biology (Scientist) (Germany)

Associate Professor Michael Palmer MD, Department of Chemistry (studied Medicine and Medical Microbiology in Germany, has taught Biochemistry since 2001 in present university in Canada; focus on Pharmacology, metabolism, biological membranes, computer programming; experimental research focus on bacterial toxins and antibiotics (Daptomycin); has written a textbook on Biochemical Pharmacology, University of Waterloo, Ontario, Canada (Medical Doctor and Scientist) (Canada and Germany)

Professor Karina Reiss PhD, Professor of Biochemistry, Christian Albrecht University of Kiel, Expertise in Cell Biology, Biochemistry (Scientist) (Germany)

Professor Andreas Sönnichsen MD, Professor of General Practice and Family Medicine, Department of General Practice and Family Medicine, Center of Public Health, Medical University of Vienna, Vienna (Medical Doctor) (Austria)

Dr Michael Yeadon BSc (Joint Honours in Biochemistry and Toxicology) PhD (Pharmacology), Formerly Vice President & Chief Scientific Officer Allergy & Respiratory, Pfizer Global R&D; Co-founder & CEO, Ziarco Pharma Ltd.; Independent Consultant (Scientist) (United Kingdom)