Και συνέχιζαν να πέφτουν από τα σύννεφα…

Στην εικόνα βλέπουμε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Χρόνος της Κοζάνης. Τι λέει το δημοσίευμα;

Αντιγράφουμε (ο τονισμός δικός μας): 

“Οργισμένοι είναι αυτοδιοικητικοί και υγειονομικοί φορείς με τον κεντρικό ΕΟΔΥ στην Αθήνα, ο οποίος σήμερα δήλωσε ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ΠΕ Κοζάνης από τις 12 Νοεμβρίου 2020… σήμερα 12 Ιανουαρίου 2021!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του «Χ» τα κρούσματα αυτά καταχωρήθηκαν χθες από τον Νοέμβρη και σήμερα προστέθηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων της ΠΕ Κοζάνης που ανέρχονται σε 15! Αναλυτικά τα σημερινά κρούσματα είναι 2 στην Σιάτιστα, 7 στην Κοζάνη και 4 στην Πτολεμαΐδα. Σε αυτά όμως προστέθηκαν ως… δια μαγείας ακόμη 38 κρούσματα, τα οποία προέρχονται από τον Δήμο Εορδαίας και αντί να δηλωθούν στις 12 Νοεμβρίου δηλώθηκαν χθες, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Πρόκειται πραγματικά για μια εξέλιξη που εξόργισε αυτοδιοικητικούς και φορείς και βέβαια τους πολίτες, οι οποίοι από τον Οκτώβριο ζουν σε ένα lockdown διαρκείας! Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την νομοθεσία υπάρχουν ποινικές ευθύνες αν υπάρξει καθυστέρηση δήλωσης κρουσμάτων άνω των… 24 ωρών”!

Στην ουσία κόσμος και κοσμάκης “πέφτει από τα σύννεφα” κατά την προσφιλή του συνήθεια επειδή “μαγειρεύτηκαν” οι αριθμοί. Πρωτοφανές; Όχι. Πάγια τακτική των ημερών του κορονοντουβρουτζά, ομολογημένη δημοσίως από κρατικούς φορείς της europa, σημείο αναφοράς περί λαθροχειρίας από “αιρετικούς” επιστήμονες, κατατεθειμένη ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ σε άρθρα από όσους/ες επιμένουν στην κριτική και την αμφισβήτηση. Κριτική και αμφισβήτηση που ποτέ μα ποτέ, με σεβασμό (κυρίως) στην ιστορία των κινημάτων δεν δέχεται ιερατεία. Πολύ περισσότερο, ιερατεία επιστημονικά.

Το Κλάξον επισημαίνει πως δεν αποτελεί δα και νέο ότι σε κάποιες περιοχές όπως η Κοζάνη η προσεκτική παράθεση αριθμών αποδεικνύει την κρατική/επιστημονική/τεχνολογική λαθροχειρία με βάση την οποία εμφανίζεται από το ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ πουθενά 253% αύξηση κρουσμάτων. Τα ίδια φωνάξανε και στην Ελευσίνα. Τα ίδια μπορεί να βρει κάθε καθαρό μυαλό αν ψάξει νηφάλια (και κουραστικά). Θα το επαναλάβουμε από δω χάμω για άλλη μια φορά: Μας φτύνουν στα μούτρα επειδή βαριόμαστε.

Θα επισημάνει όμως το εξής: Στην πόλη της Μυτιλήνης, σήμερα που επιβλήθηκε το “σκληρό lockdown” (μα τι ωραίος ευφημισμός) στα χείλια πολλών μα πάρα πολλών ανθρώπων βρήκε έκφραση ο “κοινωνικός αυτοματισμός-κανιβαλισμός”: Φταίνε οι γέροι χωριάτες του χωριού της Πηγής! 

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να ξαναπέσουμε από τα σύννεφα…

Τον Μάρτη του 2020 μεταξύ άλλων γράφαμε (έντυπο κλάξον, φύλλο 16) τα εξής:

“Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζούμε σε μια κατάσταση στρεβλώσεων. Στρεβλώσεις οι οποίες είναι απότοκα μιας γενικευμένης κοινωνικής συνθήκης στην οποία το ατομικό Εγώ έχει καταλάβει κάθε σπιθαμή του δημόσιου βίου καταργώντας αιώνες συλλογικής ζωής, συλλογικών δράσεων, διαστρεβλώνοντας ή υποτιμώντας κατακτήσεις (θεωρητικές και πρακτικές). Εδώ και πολλά χρόνια τα σώματα αντιμετωπίζονται ως μηχανές, το κυνήγι της αιώνιας νεότητας διαπερνάει την κοινωνία σε βαθμό που φτάσαμε στην αντιστροφή της πραγματικότητας: θεωρούμαστε ή θεωρούμε πια τους εαυτούς μας “ασθενείς μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου”. Η γήρανση ξορκίζεται σαν κάτι εξωπραγματικό, τα πρότυπα υγείας και ομορφιάς ή οι διαστρέβλωση αιτημάτων και πρακτικών κινημάτων περασμένων δεκαετιών, όλα αυτά και άλλα πολλά, μας φόρεσαν καπέλο την ιδεολογία του υγιεινισμού. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ιδεολογίας: δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα, δημιουργεί και επιβάλλει νόρμες, αποσπά την προσοχή από αναγκαίες διεκδικήσεις του παρόντος (εργασιακές, κοινωνικές, κοινοτικές), έχει όλα τα εφόδια πλέον για να κ ρ α τ ι κ ο π ο ι θ εί! Δεν θέλουμε να το παίξουμε ούτε γιατροί, ούτε κοινωνιολόγοι, ούτε οικονομολόγοι. Δεν θέλουμε να προτείνουμε σε κανέναν και καμία να μην κάτσει σπίτι ή να αψηφίσει τα πάντα και να χυθεί στους δρόμους (θα προλάβουν έτσι κι αλλιώς οι ντουντούκες της αστυνομίας). Θέλουμε απλώς να μοιραστούμε μια γνώμη: Όλη αυτή η σκόνη που σηκώνει η παρούσα συνθήκη μπορεί να μην αφήσει πίσω της εκατόμβες νεκρών, αλλά κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε μια επόμενη μέρα όπου θα έχουν καταλυθεί τα πάντα και ο κόσμος, ο κλεισμένος και φοβισμένος στα σπίτια του θα φορέσει με μεγάλη ευχαρίστηση ακόμα περισσότερες αλύσιδες, θα καταρρεύσει ψυχικά και διανοητικά, θα κανιβαλίσει, θα καταναλώσει ακόμα περισσότερα fake news, θα δεχτεί με χαρά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες φορεμένες σαν λουράκι ρολογιού στα χέρια του, όπως τα βραχιολάκια των εξοδούχων φυλακής, θα δεχτεί τα πάντα για την “επιστροφή στην κανονικότητα”, όπου “υγειονομικές βόμβες” θα έχουν χαρακτηριστεί μικρά παιδιά και νέοι άνθρωποι… Όπου “υγειονομική βόμβα” θα έχει θεωρηθεί η ίδια η ζωή. Θα ξεχάσει (αν δεν έχει ξεχάσει ήδη) ότι – όχι πολύ παλιά – όταν ανησυχούσαμε για κάποιον/α του λέγαμε “βγες να σε δει λίγο ο ήλιος”… Ας κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε με το κεφάλι στο λαιμό”.

Καθώς επίσης και το παρακάτω:

“Δεν ξεχνάμε τους πάνω από 20.000 άστεγους μετανάστες του νησιού που δεν μπορούν να “μείνουν σπίτι” γιατί δεν έχουν. Που δεν θα απολυμάνουν πόμολα γιατί δεν έχουν. Που δεν κινδυνεύουν από συγχρωτισμό σε σχολεία και γυμναστήρια γιατί τους τα κάψανε οι τραμπούκοι παρακρατικοί. Που οργανώνονται, ενημερώνονται από εθελοντές για τον ιό και ράβουν οι ίδιες τις μάσκες τους”.

Σε εκείνο το φύλλο πήραμε κι ένα ρίσκο ρωτώντας δημόσια τους καβλιάρηδες που επιτίθονταν σε μέλη ΜΚΟ αν θα παρακαλέσουν στο μέλλον τις υπηρεσίες αυτών των ΜΚΟ μετά την κατάρρευση του Βοστανείου. Το πήραμε το ρίσκο. Και καλά κάναμε. Εν τω μεταξύ η Μόρια κάηκε. Προβοκατόρικα. Ο Καρα Τεπές χτίζεται (κανονικότατα) μετά τον μεγάλο εμπρησμό για τον οποίο τραβιούνται χωρίς στοιχεία συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.

Η μετακύληση  ευθυνών πάντως έχει γραμμικότητα: Αν δεν φταίνε οι μετανάστες, ε, τότε, φταίνε, οι βλάχοι οι χωριάτες.

Ευκολάκι.

κλάξον