Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται (θυμάστε;)

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Αλβανία από τις 9/12 μετά την αστυνομική δολοφονία ενός 25χρονου  με πρόσχημα την παραβίαση των μέτρων για τον κοροντουβρουτζά, καθώς βγήκε για να αγοράσει τσιγάρα στις 1.45 το πρωί, όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Πρόκειται για τον Κλόντια Ράσα, που δολοφονήθηκε από ένστολο την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης από την αστυνομία, η οποία αρχικά ισχυρίστηκε πως ο Ράσα δε σταμάτησε σε εντολή για έλεγχο, έκανε “ύποπτες κινήσεις” και δήθεν κουβαλούσε όπλο. Αφού έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές στην οικογένεια, η αστυνομία τελικά παραδέχτηκε ότι ο άντρας έφερε κάποιο αντικείμενο, αλλά όχι όπλο όπως αρχικά ανέφερε.

Εδώ όπως το περιέγραψε το site katiousa:

Ο αστυνομικός τον σημάδεψε δυο φορές πισώπλατα, ενώ μια σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά και ο νεαρός ξεψύχησε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Το περιστατικό αυταρχισμού προκάλεσε έκρηξη δικαιολογημένης διαμαρτυρίας, ιδιαίτερα της νεολαίας, που κατά χιλιάδες ξεχύθηκε στους δρόμους των Τιράνων, φωνάζοντας “Κάτω η δικτατορία”. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού εσωτερικών, πετώντας αντικείμενα στο κτίριο του υπουργείου, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, ανακαλώντας παρόμοιες σκηνές στο Σύνταγμα μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αλβανική αστυνομία αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με ρίψεις δακρυγόνων και προσφυγή στις “αύρες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος έχουν ελαφρά τραυματιστεί. Ο αστυνομικός που σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο τον Ράσα, συνελήφθη και σε βάρος του έχει ξεκινήσει έρευνα. Φέρεται να ανήκε στην επίλεκτη ομάδα “Eagle”, ενώ σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Klodiana Lala, ο αστυνομικός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εμπόριο κάνναβης και κοκαΐνης.
Παρακάτω πανό που αναρτήθηκε στη Θεσσαλονίκη  για τη δολοφονία. Γι αυτήν τη δολοφονία στα Τίρανα, στην Αλβανία, στα Βαλκάνια εν μέσω υγιεινιστικού πραξικοπήματος:

και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Τίρανα:

κλάξον