Παράδοξο; Μπααα

Σε ανάρτησή μας στις 8 Δεκεμβρίου δώσαμε κάποιες πηγές σε σχέση με τη μαφία των φαρμακευτικών και τις πατέντες καθώς και σε σχέση με μια θεραπεία. Η “αποκάλυψη” της ύπαρξης θεραπείας από τον Δ. Κούβελα δημιούργησε σάλο. Το ερώτημα που τέθηκε από διάφορα χείλια είναι για ποιό λόγο δεν δόθηκε στο κοινό ένα φάρμακο που θα μπορούσε να θεραπεύσει ήπιες περιπτώσεις covid αντί να γεμίζουν οι εντατικές. Επιπλέον, γιατί προωθούνται τα εμβόλια των διάφορων ετειαρειών με τα παρεπόμενα υψηλότατα κέρδη. 

Εμείς επανερχόμαστε με τα εξής:

Πέρα από τον ανταγωνισμό των φαρμακοβιομηχανιών και των κρατών/οργανισμών εγκρίσεων (βλ. και εδώ), δεν τίθενται και κάποια βασικά πραγματάκια για το υγιεινιστικό πραξικόπημα που βιώνουμε ανά την υφήλιο; Με άλλα λόγια από πού κι ως πού υπήρξε μια τεράστια και τρομακτική αντιστροφή: Αυτό που ξέραμε πάντα ως θεραπεία, δηλαδή το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ μόλυνσης-νοσοκομείου-εντατικής-νεκροταφείου εξαφανίστηκε από το χάρτη! Όπως εξαφανίστηκαν από το χάρτη κι άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Όπως εξαφανίστηκε από το δημόσιο λόγο πως αποτελεί πρωτοφανές στα ιστορικά γεγονός να μαντρώνεις δισεκατομμύρια υγιούς πληθυσμού αντί να θεραπεύσεις ή φροντίσεις ιδιαίτερα ήδη πάσχοντες και ευπαθείς. Ενώ μπορούσε να υπάρξει θεραπεία! Δεν τα λέει το κλαξονάκι. Τα λένε άλλοι. Υπήρχε ο τρόπος που θα ανακούφιζε ασθενείς, συστήματα υγείας και πάει λέγοντας. Αυτό όμως που υποστηρίζουμε είναι πως αυτή η εγκληματική αντιστροφή δεν έγινε πριν λίγες μέρες. Έγινε από την αρχή της τρομοεκστρατείας του covid με σκοπούς που αφορούν διάφορα άλλα πέρα από τα υπέρογκα κέρδη. Ενώ, δηλαδή, πρώτης γραμμής big pharma  είχαν αναλάβει, σ’ ένα είδος «καταμερισμού ερευνών», την αναζήτηση θεραπευτικών μεθόδων (υψηλής βιο-τεχνολογίας) σχετικά αθόρυβα με τα αποτελέσματα που ο Κούβελας κι άλλοι πια αναφέρουν, άλλες big pharma, σε συμμαχία με big tech και τα λοιπά, έκαναν εκτός από τις έρευνες τους και τρομακτικές δημόσιες σχέσεις. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στο πεδίο της θεραπείας δεν υπήρξαν / υπάρχουν μόνο τα μονοκλωνικά αντισώματα των AbCellera και Regeneron. Ή μήπως δεν είχε πάρει τ’ αυτί μας κάτι  κινέζικες προτάσεις, που έγιναν διεθνώς γνωστές απ’ την αρχή, μόνο για να απορριφθούν ακαριαία και χωρίς πολλά πολλά απ’ τους δημαγωγούς της δυτικής «βιομηχανίας της υγείας». Απ’ το «κινέζικο παράδειγμα» τα δυτικά καθεστώτα ένα μόνο ήθελαν να μιμηθούν, κι ένα μόνο εισήγαγαν: την καταστολή και τον γενικευμένο έλεγχο…

Σκάνδαλο; Όχι. Θα το επαναλάβουμε: Απλός στυγνός καπιταλισμός των καιρών μας! Νέο παράδειγμα, ριζική αλλαγή των κοινωνικών/εργασιακών σχέσεων προς όφελος των κυριάρχων.

Και φυσικά (για να προλάβουμε τυχόν καλοθελητές) δεν έχουμε σκοπό να υπερασπιστούμε τις “καλές’ βιομηχανίες που παρήγαγαν το φάρμακο σε σχέση με τις άλλες, του εμβολίου. Παρεμπιπτόντως, δες κι εδώ από την ασταμάτητη μηχανή. 

Τα μυαλά μας θέλουμε να υπερασπιστούμε.

κλάξον