Πραξικοπήματα 3

Κυριακή 15 Νοέμβρη. Τα ανθρωπιστικά και ιαματικά σχέδια που κατά καιρούς παρουσιάζει ο κυρ Βασίλης (σαν εκπρόσωπος τύπου…) έχουν σχεδόν πάντα μια βαριά μυρωδιά αίματος: κυριαρχία… Αλλά το συγκεκριμένο βρωμάει big data, παρότι το σερβίρει με αρκετή δόση οργανωτικής ομίχλης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης μετά το πολεμικό συμβούλιο, ο Borduk έδωσε το «χρυσό κλειδί» της δημόσιας υγείας (τόσο στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας όσο και στον πλανήτη· έστω στην «αγγλόσφαιρα»…) στον κυρ Βασίλη, δηλώνοντας:

Η νίκη κατά του κορονωϊού και η πρόληψη μελλοντικών πανδημιών είναι μια αληθινά παγκόσμια πρόκληση, που απαιτεί εφευρετικότητα, επιμονή και ένα πνεύμα ανοικτότητας για να πετύχει.

Ο Bill Gates κτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια έλλειψη προετοιμασίας μπροστά σε μια σημαντική κρίση υγείας πριν πολλοί από εμάς ακούσουμε τη λέξη «κορονοϊός» – και τώρα πρέπει να υπακούσουμε στο κάλεσμά του να σταματήσουμε κάτι σαν αυτό πριν ξανασυμβεί.

Άκουσα σήμερα για την ηράκλεια κοινή προσπάθεια που έχουν αναλάβει οι εταιρείες επιστήμης της ζωής (;;;!!!!) και τα ερευνητικά ινστιτούτα για να σταματήσουν αυτήν την αρρώστια με πρωτοφανή ταχύτητα. Το ΗΒ θα χρησιμοποιήσει την προεδρία του στους G7 του χρόνου για να υποστηρίξει αυτό το παγκόσμιο εγχείρημα και να προστατέψει τους πολίτες του στη χώρα, τώρα και στο μέλλον.

Μα πείτε! Δεν έχει γίνει γλυκούλης ο πρωθυπουργός της αυτού μεγαλειότητας; Δεν είναι για φίλημα – απ’ τους caradinieri όλης της δύσης; Δεν πρέπει να του πάρουν δώρα, πολλά δώρα (οι caradinieri) για να τον ενθαρρύνουν; Αν δεν το κάνουν, αν δεν δηλώσουν δημόσια την χαρά τους για την υγιειονομική μεταστροφή του ανδρός, θα είναι κοινοί απατεώνες (οι caradinieri).

Οι ceo ανταπάντησαν την προσφώνηση του Borduk.

Ο κυρ Βασίλης:

Κάθε επικεφαλής κράτους σκέφτεται δύο ερωτήματα αυτή τη στιγμή: Πώς μπορούμε να τελειώσουμε την τρέχουσα πανδημία; Και πώς μπορούμε να εμποδίσουμε την επόμενη;

Για να απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις, ο κόσμος χρειάζεται μια περιεκτική στρατηγική· μια συνεκτική προσέγγιση στη χρηματοδότηση και στη βιομηχανική παραγωγή δισεκετομυρίων δόσεων εμβολίων, τεστ και φαρμάκων· και ένα δίκτυο επιτήρησης των νέων απειλών.

Χαιρόμαστε που ο πρωθυπουργός Johnson έχει έρθει με ένα έξυπνο σχέδιο για κάνει στο Η.Β. ακριβώς αυτό, και το ίδρυμά μας θα συνεχίσει να δουλεύει με την κυβέρνησή του αλλά και άλλες για να το κάνουμε πραγματικότητα…

Κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μετά το θρυλικό Event 201 ο big mouth Άρχοντας Θυρών και Παραθύρων λέει τα ίδια και τα ίδια. Το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα προχωράει πιο αργά απ’ όσο ονειρεύεται, αλλά δυστυχώς προχωράει. Με ερπύστριες. Και σκοτώνει («παράπλευρες απώλειες»…) Αν δεν το σταματήσουμε θα συνεχίσει.

Ο καινούργιος αγαπημένος (και) του ελλαδιστάν, ο πρόεδρος και ceo της pfizer Albert Bourla:

Στη διάρκεια αυτής της πανδημίας, ο μόνος εχθρός είναι ο ιός, και ο χρόνος. Βρισκόμαστε σε μια καινούργια εποχή συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων, και νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για την ηγεσία του Ιδρύματος Gates και του πρωθυπουργού Johnson, ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο να προετοιμαστεί καλύτερα για τις μελλοντικές πανδημίες…

(Εταιρείες επιστήμης της ζωής; Αυτό είναι το καινούργιο PR όνομα της μαφίας της «βιομηχανίας της υγείας»; Χμμμμ… Για σκεφτείτε το: πόσες φορές ακούσατε τους τελευταίους μήνες το εμείς ακούμε και κάνουμε ό,τι μας λένε οι επιστήμονες;

Χμμμμ…)

(φωτογραφία. Μην νομίζετε ότι οι πολιτικές βιτρίνες του διαμετρήματος του Big Ben απαλλάσσονται απ’ το να διαφημίζουν τα αφεντικά τους: η GAVI είναι μαγαζί του κυρ Βασίλη… Πάλι καλά που δεν τον ανάγκασαν να φορέσει και το ανάλογο T-shirt… )