Θανατόμετρο made in u.s.a.: αποκάλυψη χτες!! (1)

Κυριακή 29 Νοέμβρη. Σημείωση του εκδότη: Αφού πρώτα το News-Letter δημοσίευσε αυτό το άρθρο στις 22 Νοέμβρη, προσέξαμε ότι η κάλυψή μας στην παρουσίαση της Genevieve Briand «Θάνατοι από Covid-19: μια ματιά στα στοιχεία των ΗΠΑ» χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει επικίνδυνες ανακρίβειες που υποβαθμίζουν την επίδραση της πανδημίας.

Αποφασίσαμε στις 26 Νοέμβρη να αποσύρουμε αυτό το άρθρο για να σταματήσουμε την εξάπλωση της παραπληροφόρησης, όπως τονίσαμε στα social media…. Η έρευνα της Briand δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κατανόηση της επίδρασης του covid-19, αλλά θα έπρεπε να μπει σ’ ένα πλαίσιο με αναρίθμητα άλλα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί απ’ το πανεπιστήμιο Hopkins, τον W.H.O. και τα CDC…

Μόνον 4 ημέρες κράτησε η “απροσεξία” του εκδότη… Το αφεντικό του θα του ξερίζωσε τ’ αυτί, κι έτσι επανόρθωσε (παρότι τις προηγούμενες ημέρες είχε επαινέσει το άρθρο…) Μ’ αυτό τον φλύαρο τρόπο γίνεται μερικές φορές σήμερα η (πανεπιστημιακή…) λογοκρισία, ειδικά εάν το πολεμικό (και κυρίως) τμήμα του πανεπιστημίου Johns Hopkins κάνει ένα απλό τηλέφωνο στον υπεύθυνο έκδοσης (του οικονομικά ανεξάρτητου…) περιοδικού των φοιτητών του πανεπιστημίου… Η έρευνα μιας απ’ τις (σε υψηλή θέση) καθηγήτριας άλλου τμήματος του ίδιου πανεπιστημίου «κόπηκε» (χωρίς προφανώς να ερωτηθεί…) επειδή αποδεικνύει την απάτη της «κοινής δεξαμενής» α λα αμερικέν… Επιπλέον γίνονται και οι δέουσες υποδείξεις: Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει θεός… Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις άπειρες αποφάσεις των ιερών συνόδων σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, τα 4 ευαγγέλια, καθώς και την “αποκάλυψη” του Γιάννη του μανιτα-trip της Πάτμου…

Το ότι η έρευνα της Genevieve Briand (αναφερθήκαμε χτες…) ήταν απόλυτα έγκυρη και ότι κτύπαγε στην καρδιά του τον αμερικανικό κλάδο της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας αποδεικνύεται, λοιπόν, “εκ του αντιθέτου”! Απαγορεύτηκε η δημοσιοποίησή της (αν και όχι απόλυτα, προσωρινά υπάρχουν pdf φύλλα συκής…). Αν δεν έχεις να απαντήσεις, αν δεν μπορείς να δείξεις τα λάθη μιας έρευνας (εφόσον λες ότι έχει τέτοια…) κάνεις κάτι απλούστερο. Την εξαφανίζεις.

Η ασταμάτητη μηχανή έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι έχουμε μπει σε μια “σκοτεινή περίοδο”, σ’ όλο τον δυτικό κόσμο, σε μια περίοδο άγνωστης αλλά σίγουρα μακριάς διάρκειας, όπου οι λογοκριτές και οι στρατοδίκες (μπορεί με άλλη εμφάνιση όπως τώρα, των υγιεινοδικαστών, μπορεί και με την ίδια την γνωστή) θα επιχειρήσουν να γίνουν οι πυλώνες της “νέας κανονικότητας”. Της νέας νομιμότητας πιο σωστά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Όσοι / όσες μεγάλωσαν φτιάχνοντας χαρακτήρα και πεποιθήσεις μέσα στο ροζ συννεφάκι του νεοφιλελευθερισμού των τελευταίων 30 – 35 χρόνων, όπως κι όσοι θα έπρεπε να έχουν μνήμες αλλών εποχών αλλά τις πούλησαν για ψόφιες “κοινωνικές αποκαταστάσεις”, ρηχές βεβαιότητες και καριέρες, σοκάρονται τώρα. (Μπορεί και να χέζονται, για να το πούμε ωμά…) Σοκάρονται που εκείνο το οποίο εξ αρχής χαρακτηρίσαμε και αναλύσαμε σαν υγιεινιστικό πραξικόπημα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από ένα πραξικόπημα. Σοκάρονται γιατί δεν περίμεναν ποτέ ότι η περιλάλητη “ελευθερία του λόγου” των ‘90s και των ‘00s ήταν μια προσωρινή κατάσταση, ένα διάλειμα στην ιστορική κίνηση κράτους και κεφάλαιου. Μα να λογοκρίνουν μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου τους; Ναι… Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν σε (όχι πολύ μεγάλο) βάθος χρόνου. (Τη νομοθεσία περί “εγκλημάτων σκέψης” την θυμάστε;)

Η ασταμάτητη μηχανή δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στο να «απαντάει» στα δήθεν «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν οι λογοκριτές και οι στρατοδίκες του υγιεινιστικού πραξικοπήματος, τα παραμυθάκια τους περί «παραπληροφόρησης» και τα λοιπά. Ξέρει. Ξέρει ότι οι λογοκριτές ποτέ δεν είχαν επιχειρήματα· είχαν όμως πάντα την εξουσία! Η εξουσία είναι που τους λύνει τα χέρια, όχι η «πειστικότητα των επιχειρημάτων τους»!!!

Θα κάνει όμως μια εξαίρεση, τώρα, για την περίπτωση της άγνωστης σ’ εμάς Genevieve Briand. Επειδή μας είναι άγνωστη, επειδή είναι μακρινή – και, κυρίως, επειδή τα “επιχείρηματα” της λογοκρισίας σε βάρος της κάνουν στριπτίζ. Αποκαλύπτωντας και επιβεβαιώνοντας την θέση μας: όταν κάποιος έχει εξουσία μπορεί να αυτο-νομιμοποιείται με οποιαδήποτε παπαριά γουστάρει!