«Ανοσοποίηση από την παραπληροφόρηση»

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας μας προστατεύει και από τις «Infodemics»!

 

«Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με μια εταιρεία ανάλυσης για να ενσωματώσει την κοινωνική ακρόαση (social listening) στην ανταλλαγή μηνυμάτων για τη δημόσια υγεία – η πρώτη φορά για τον Οργανισμό.»

 

«Κάθε εβδομάδα, η εταιρεία εξετάζει 1,6 εκ. πληροφορίες σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση (machine learning) για να πραγματοποιήσει αναζητήσεις με βάση μια πρόσφατη ταξινόμηση θεμάτων δημόσιας υγείας και να κατηγοριοποιήσει τις πληροφορίες σε τέσσερα θέματα: την αιτία, την ασθένεια, τις παρεμβάσεις και την θεραπευτική αγωγή. Αυτό βοηθά τον ΠΟΥ να παρακολουθεί θέματα δημόσιας υγείας που κερδίζουν δημοτικότητα και να αναπτύσσει και να προσαρμόζει τα μηνύματα για την υγεία έγκαιρα. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν “Πώς τελειώνει μια πανδημία;” και “Πώς γνωρίζουμε πότε έχουμε δεύτερο κύμα του ιού;”»

 

«Η μηχανική μάθηση παρέχει επίσης πληροφορίες για τα συναισθήματα που βιώνουν οι χρήστες. Αντί απλώς να διαιρούνται τα δεδομένα ανά τύπο συναισθήματος (θετικό, ουδέτερο, αρνητικό), οι γλωσσικές αναλύσεις μπορούν να ρίξουν φως στο άγχος, τη θλίψη, την άρνηση, την αποδοχή και άλλα συναισθήματα που εκφράζονται σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας επιτρέπει στον ΠΟΥ να αναπτύξει μια αποτελεσματική επιθετική στρατηγική και να κατευνάσει τις ανησυχίες του κοινού προτού η παραπληροφόρηση αποκτήσει δυναμική.»