Η «άμυνα», με την καθεστωτική έννοια (1)

Δευτέρα 22 Νοέμβρη>> «…Σε κάποιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί θεώρησαν αναγκαίο να τραβήξουν όπλο για λόγους άμυνας. Πυροβόλησαν διαδηλωτές, κάποιοι τραυματίστηκαν…».

Ο ολλανδομαροκινός Ahmed Aboutaleb, δήμαρχος του Ρόττερνταμ, του κόμματος των «εργατικών», βραβευμένος το 2021 σαν «ο καλύτερος δήμαρχος του κόσμου», το καλύτερο δηλαδή που μπορεί να πουλήσει η καθεστωτική “αριστερά”, έκανε πολύ cool δηλώσεις μετά τις οδομαχίες… Τις πιο πάνω. Αυτή η φονική «ψυχραιμία» είναι ένα δείγμα (και καθόλου το μοναδικό) τι θα πρέπει να περιμένει κανείς αν η όποια εξουσία «εκνευριστεί» με τις αντιδράσεις (εναντίον της) για τους γύψους του «μεγάλου άλματος».

Η διαδήλωση την περασμένη Παρασκευή στο Ρόττερνταμ ήταν εναντίον των νέων απαγορεύσεων της τρομοεκστρατείας. Και ναι, έγιναν μπάχαλα, έντασης που μπορεί να είναι ασυνήθιστη για τα ολλανδικά δεδομένα…. Αλλά όχι, οι μπάτσοι δεν κινδύνεψαν. Σίγουρα όχι εκείνοι που πυροβόλησαν στο ψαχνό, όπως φαίνεται καθαρά εδώ, στο video που ίσως έχετε δει ήδη:



Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν απ’ τα μπάτσικα όπλα… Αυτό θα ήταν too much οπουδήποτε στον «πολιτισμένο» κόσμο, ακόμα περισσότερο σε μέρη όπως η ολλανδία. Και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η «μπάτσικη άμυνα» δεν θα ήταν ικανοποιημένη ακόμα και με δολοφονίες.

Οι (εντόπιοι…) νεονομιμόφρονες έχουν βέβαια έτοιμη την απάντηση: «ήταν φασίστες (οι διαδηλωτές)»… Οπότε; Μια χαρά οι σφαίρες στο ψαχνό…

Ήταν; Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στις νεολαιίστικες εξεγέρσεις (και τέτοια είναι αυτή που βρίσκεται σε ασυνεχή εξέλιξη και στην ολλανδία, με αφορμή την τρομοεκστρατεία) τα υποκείμενα που εμπλέκονται δεν κατατάσσονται σε έτοιμα «κουτάκια», όπως θα ήθελαν διάφοροι. Στο Ρόττερνταμ την περασμένη Παρασκευή κατέβηκαν και μπαχάλεψαν γηπεδικοί, νεαροί μετανάστες, κάθε πικραμένος ή απλά περίεργος… Πόσο «φασιστική» να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια κατάσταση, βολευόμενος απ’ το γεγονός ότι τα φασιστικά κόμματα στον δυτικό κόσμο όντως προβάλλονται (ναι, προβάλλονται!) σαν «υπερασπιστές της ελευθερίας» σε μια χωρίς προηγούμενο επίδειξη εικονικότητας, βάζοντας την ταφόπλακα πάνω στην πλήρη ενσωμάτωση / παράδοση της άλλοτε liberal «αριστεράς» του κράτους και του κεφάλαιου;

Η κολυμβήθρα της ιδεολογίας έχει γίνει βάλτος. Σύμφωνα με την tribal εξέλιξή της όταν 7 μπάτσοι αδειάζουν τα όπλα τους σε 3 άοπλους ρομά σκοτώνοντας τον ένα, το «επαναστατικό καθήκον» είναι να γίνει έρευνα μήπως οι συγκεκριμένοι (ή οι ρομά γενικά) εμφανίζουν τίποτα incorrect αποκλείσεις, μήπως είναι σεξιστές, μήπως είναι οπαδοί της πατριαρχίας… Κι ανάλογα με το πόρισμα επιτρέπεται και το συμπέρασμα «σιγά, δεν μας αφορά, δεν είναι δικοί μας»… (Άλλωστε η correct συνθηκολόγηση δεν υπερασπίζεται «βόλτες με κλεμμένο αμάξι»…)

Όσο υπάρχουν μπάτσοι είμαστε απάτσι! έλεγε ένα παλιό, αγαπημένο σύνθημα. Κάποτε οι «ινδιάνοι των μητροπόλεων» ήταν αξιολάτρευτοι… Τώρα είναι απόβλητοι… Οι λευκοί κάθε είδους, οι νομοταγείς και νομιμόφρονες νέου τύπου, ανακαλύπτουν τον εγκληματία εαυτό τους ξανά…