Τριπλό κτύπημα!

Δευτέρα 2 Αυγούστου>> Και να μια απ’ τις αποδείξεις για τον καλπασμό της γενετικής μηχανικής. Επί πτωμάτων, αλλά καλπασμός.

Η φαρμακομαφία moderna (η οποία προέκυψε απ’ το πουθενά και την θεωρούμε, καθόλου αυθαίρετα, βραχίονα του στρατο/τεχνολογικού μηχανισμού των ηπα, της DARPA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ήδη την «φάση 1» δοκιμών για μια mRNA πλατφόρμα κατά 4 τύπων γρίπης. Απ’ την μεριά τους η γαλλική φαρμακομαφία Sanofi και η αμερικανική εταιρεία γενετικής μηχανικής Translate Bio, ρίχνονται στον εμπορικό στίβο της προώθησης των mRNA πλατφορμών, με στόχο ένα κατ’ αρχήν στέλεχος ιού γρίπης.

Για την moderna ο δηλωμένος στόχος είναι φιλόδοξος. Μια πλατφόρμα γενετικής μηχανικής τριπλής στόχευσης, κατά του τσαχπίνη + της όποιας εποχιακής γρίπης + του RSV. Αυτός ο τελευταίος είναι ένας γριποειδής ιός (θα αρχίσεται να τον ακούτε κι αυτόν, ειδικά όσοι έχετε μικρά παιδιά!!!..) που προσβάλει κυρίως μωρά και νήπια, είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος στο σπίτι, αλλά που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές, ακόμα και θάνατο.

Τριπλή στόχευση άρα τριπλή ασφάλεια; Έτσι θα πουληθεί το πράγμα. (Με τις ως τώρα επιδόσεις της βίας των γενετιστών θα είναι τριπλό σφαγείο…) Αλλά ακόμα και η μονή στόχευση, κατά της γρίπης, δείχνει τα όπλα που έχουν οι φαρμακομαφίες και οι γενετιστές. Θα γίνουν καταναγκαστικές αυτές οι πλατφόρμες του Β κύματος, μονές, διπλές, τριπλές, όπως γουστάρουν οι έμποροι νοσηρότητας του 21ου αιώνα; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ την πραγματική (και όχι την δημαγωγική / εικονική) έκβαση αυτού του γύρου, που τρέχει τώρα…. Κάθε επιτυχία του συμπλέγματος κεφαλαιοποιείται, ακονίζεται, και θα επιστρέψει δριμύτερη.

Στον καπιταλιστικό κόσμο που έχουμε μπει, δεν θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με τα «θαύματα» των βιοτεχνολογιών. Αλλά και πολλά ακόμα, που δεν έχει νόημα να αραδιάσουμε εδώ. Με την εξαίρεση των φανατικών και αδαών υποτακτικών της «νέας βιομηχανίας της υγείας» και των φαντασιωτικών οπαδών μιας «επιστημοσύνης» της οποίας τα εγκλήματα απωθούν, υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να κάνουν άποψη την αδυναμία ή/και ανικανότητά τους να καταλάβουν ποια είναι αυτά τα καινούργια τεχνικά όπλα. Γι’ αυτούς ο καπιταλισμός είναι ένα ιδεατό, αφηρημένο σχήμα, που μπορεί να κολάει ίδιο κι απαράλλαχτο ανά τους αιώνες… Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένα υλικό στις μεθόδους εκμετάλλευσης και κυριαρχίας· δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, απτές διαδικασίες για την υπεξαίρεση της ζωής· δεν υπάρχει καν και καν ιστορικότητα στην καπιταλιστική εξέλιξη. Απλά, βαρετά και μονότονα, τα αφεντικά επαναλαμβάνουν τον ίδιο και το ίδιο, εδώ και διακόσια χρόνια… Γι’ αυτούς η σιδερένια μπάλα στο πόδι και το wearable στο χέρι είναι το ίδιο πράγμα, η ατμομηχανή και τα lazer είναι το ίδιο πράγμα, το καφενείο της γειτονιάς και το internet των αισθημάτων είναι το ίδιο πράγμα… Καπιταλισμός και πριν 200 χρόνια, και πριν 100, και τώρα, και μετά…

Όσοι / όσες καταλαβαίνουν ότι ο εργατικός ανταγωνισμός είναι πάντα υλικός και συγκεκριμένος κι όχι ιδεολογία· όσοι / όσες αντέχουν να αναγνωρίσουν ότι αλλιώς στέκεσαι σ’ έναν πετροπόλεμο, αλλιώς απέναντι σε σφαίρες και βόμβες κι αλλιώς μέσα σε ηλεκτρομαγνητικά / πληροφορικά πεδία «έξυπνων μηχανών», θα πρέπει να είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να ασχοληθούν συστηματικά (και να κουραστούν) για να μάθουν ώστε να σταθούν αποτελεσματικά σ’ αυτήν την εξελισσόμενη ήδη καινούργια καπιταλιστική αποικιοποίηση των πάντων.

Ο στρουθοκαμηλισμός δεν έσωσε κανέναν.

(φωτογραφία πάνω: Για όσους θέλουν να ξέρουν μεταφράζουμε την τελευταία παράγραφο:

…Η γρίπη είναι ένας προφανής υποψήφιος για την τεχνολογία των mRNA εμβολίων, καθώς ο ιός αλλάζει γρήγορα, πράγμα που κάνει δύσκολο να προβλεφθούν τα σωστά στελέχη για να γίνουν στόχος στην ετήσια περίοδο γρίπης. Τα εμβόλια mRNA μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραγωγοί εμβολίων μπορούν να διαφοροποιήσουν γρήγορα τις δόσεις τους αν η ετήσια πρόβλεψη για το πιθανό στέλεχος που θα εξαπλωθεί την επόμενη σαιζόν αποδειχθεί λανθασμένη…

Καταλάβατε;)