Το παραλήρημα της εξουσίας 2

Δευτέρα 23 Αυγούστου>> Σ’ αυτήν την εκστρατεία βίαιης καταστροφής «αυτών που ξέρατε», σ’ αυτόν τον πόλεμο για λογαριασμό της μηχανικής / βιοτεχνολογικής «κανονικότητας» της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τα πραγματικά αφεντικά και οι πολιτικοί λακέδες τους μαζί με όλους τους κολαούζους τους, έκατσαν στο τραπέζι με 3 χαρτιά. Πρώτο χαρτί, το ηθικολογικό: η «κοινωνική ευθύνη» ή πως θα σας κάνουμε να χορεύετε στους ρυθμούς μας ξεχνώντας τις βλακείες περί ελευθεριών και δικαιωμάτων. Δεύτερο χαρτί, η επιστήμη: ποιοί νομίζετε πως είστε και τολμάτε να αμφισβητείτε την θεότητα και την ιερότητα των ειδικών; Η κόλαση σας περιμένει… Τρίτο χαρτί: χμμμ….

Τρίτο και τελευταίο χαρτί το γεμάτο πιστόλι πάνω στον πάγκο! Και μόνο που έχει ανοίξει αυτό το «τελευταίο φύλλο» είναι πιο πανηγυρική απόδειξη πως οι προηγούμενες μπλόφες απέτυχαν. Η παραληρηματική γλώσσα της εξουσίας λέει ότι θα τιμωρήσει όσους δεν πλατφορμιάζονται, ενώ ακόμα κι εκείνοι που το έκαναν μετράνε ήδη μέρες για να βρεθούν στην ίδια κατάσταση… Η παραληρηματική γλώσσα της εξουσίας λέει ότι θέλει μπράτσα ανηλίκων, δια της βίας (ψυχοπολιτικής κατ’ αρχήν) τραυλίζοντας ακατανόητες «αιτολογήσεις» σπρώνοντας το γεμάτο πιστόλι. Ως το σημείο να εκπυρσοκροτήσει.

Η εκτίμησή μας είναι ότι στον δυτικό καπιταλιστικό κόσμο παίχτηκε ένα κόλπο που ήταν σχεδιασμένο σαν blitzkrieg. Σαν αιφνιδιαστική, γρήγορη επίθεση, σαν κεραυνοβόλος ολοκληρωτικός πόλεμος (κατά των ορατών κοινωνικών σχέσεων…). Το ότι οι σχεδιαστές αυτού του blitzkrieg είναι δυτικά αφεντικά βάζει το θέμα στο ιστορικό του περίγραμμα: απ’ τις αρχές του 20ου καπιταλιστικού αιώνα και μετά, δεν πρέπει να έχει υπάρξει ούτε μισός πόλεμος σχεδιασμένος από δυτικούς, που να μην είχε θεωρηθεί (πριν ξεκινήσει) σαν αστραπιαίος και νικηφόρος. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε μισός κανονικός πόλεμος που να εξελίχθηκε έτσι όπως σχεδιάστηκε.

Κι όταν η τριβή του πεδίου μάχης αναδύεται, όταν το Veni – Vidi – Vici που στοιχειώνει τα κάθε είδους δυτικά «στρατηγεία» αποδεικνύεται οικτρή φαντασίωση, κι όταν η κεραυνοβόλα επικράτηση μετατρέπεται σε αβέβαιη κατοχή (εν προκειμένω υγιεινιστική τεχνο-μιλιταριστική κατοχή των πρωτοκοσμικών πληθυσμών…) τότε το μεγαλείο των στρατιωτικών σχεδιαστηρίων μετατρέπεται σε όλο και πιο γελοία ψέμματα (πάντα του είδους «πάμε καλά»)· και σε παραλήρημα.

Εκεί είναι που βρισκόμαστε. Μετά από 16 μήνες τρομοκρατικού carpet bombing με κάθε διαθέσιμο μέσο, ίσως του πιο εντατικού δημαγωγικού πολέμου ever, τα αφεντικά του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος όχι μόνο δεν έχουν «κατακτήσει» το μισό των πρωτοκοσμικών πληθυσμών, αλλά τώρα κινδυνεύουν να αρχίσουν να χάνουν σταδιακά και το μισό που θεωρούσαν οριστικά αιχμαλωτισμένο. Διότι – βλέπετε – αυτή η «3η δόση», απροειδοποίητη και εκτός υποσχέσεων, μυρίζει και «4η δόση» και «5η δόση»… Αποκαλύπτει την επ’ αόριστον ομηρία. Εγγυάται ΜΟΝΟ την ρώσικη ρουλέτα των (φονικών ή καταστροφικών) παρενεργειών. Και ταυτόχρονα η «1η δόση» εμφανίζεται σαν προέκταση της κάνης απολύσεων…

Την ίδια ώρα εδώ κι εκεί στον δυτικό κόσμο πλατφορμιασμένοι καίνε / καταστρέφουν τελετουργικά τα «πιστοποιητικά» τους, τα «green pass», σαν έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης κι εχθρότητας – εκεί που πρέπει το καθένα. Είναι περισσότεροι / ες (πάντα πλατφοριασμένοι) εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν πιόνια στο ταμπλώ του κοινωνικού ευγονισμού και των υγιειονομικών / βιοτεχνολογικών διακρίσεων σε «καθαρούς» και «βρωμιάρηδες»…

(φωτογραφίες. Δύο συγκριτικά διαγράμματα, για όσους αναζητούν στοιχεία. Και ναι, ξέρουμε: η συσχέτιση (σε ότι αφορά τους παλαιστίνιους) “χαμηλός εμβολιασμός / χαμηλά κρούσματα” θα ξεπεταχτεί με το “δεν έχουν εμβόλια, δεν έχουν τεστ”. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το μεγαλύτερο μέρος των παλαιστίνιων πληβείων δεν θέλει να πλατφορμιαστεί, γιατί έχει δει ήδη τις “παράπλευρες συνέπειες”.

Η ισραηλινή κατάσταση όμως; Πώς να την ξεφορτωθεί κάποιος; Στα μέρη μας επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή για τον απαρτχάιντ σύμμαχο, αλλά δεν είναι σαφές ότι μόλις ο πλατφορμιασμός έφτασε στο 60% τα “κρούσματα” εκτοξεύτηκαν;

Έχει τα δίκια του ο Bossche – αλλά που να τα βρει;)