Στρατηγική και τακτικές (του κράτους και του κεφάλαιου)

Κυριακή 21 Μάρτη. Η κυρία von der Layen έκανε όμως κάτι που από πρώτη ματιά μοιάζει παράξενο. Παρουσίασε το “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό” της ε.ε., ως να είναι λειτουργικό όπου νάναι, ενόσω δεν έχει επιλυθεί κανένα απ’ τα πολιτικά ζητήματα που προϋποθέτουν την λειτουργικότητά του: κυρίως η μοιρασιά (και οι όροι της μοιρασιάς) των καπιταλιστικά πολύτιμων δεδομένων υγείας των υπηκόων κάθε κράτους με τα υπόλοιπα. Η “λεπτομέρεια” που τόνισε αυτήν την παραξενιά (για όσους καταλαβαίνουν, δηλαδή για ελάχιστους δυστυχώς) ήταν ότι άφησε στη δικαιοδοσία κάθε κράτους χωριστά την αρμοδιότητα του πως θα χειριστούν τα “πιστοποιητικά” από ταξιδιώτες / υπηκόους τρίτων χωρών, εκτός ζώνης σέγκεν… Ας πούμε απ’ την ρωσία, ή την κίνα… Τι γίνεται εδώ; Θα κάνει συμφωνία η ανεγκέφαλη αλεπού π.χ. με την Αθήνα που θα τις επιτρέπει πρόσβαση στα δεδομένα υγείας των ρώσων υπηκόων … για να κάνουν διακοπές στην Κρήτη διασώσοντας την κρητική βιομηχανία τουρισμού; Ποιός κοροϊδεύει ποιον;

Ας το θυμίσουμε (το έχουμε ξαναπεί…) γιατί είναι σημαντικό. Οι barcodes (και το «QR υγείας» είναι ένας τέτοιος) από μόνοι τους είναι εντελώς άχρηστοι. Πάρτε οποιοδήποτε εμπόρευμα που έχει έναν τέτοιο barcode και κοιτάξτε τον όση ώρα θέλετε· δεν θα καταλάβετε τίποτα! Η αξία του QR (που είναι, μόνο, η απεικόνιση κάποιων «αριθμών») όπως και κάθε άλλου barcode έγκειται στο να παραπέμπει σε μια βάση δεδομένων. Σε «φακέλους». Χωρίς αυτήν την δata base, άρα χωρίς την δυνατότητα να σκαναριστεί και να «συνδεθεί η εικόνα του» με την κατάλληλη βάση δεδομένων, o QR είναι απλά μια τεχνο-απάτη!

Υπάρχουν λοιπόν έτοιμες αυτές οι (εθνικές) βάσεις δεδομένων (υγείας κατ’ αρχήν) για κάθε γερμανό, ιταλό, μαλτέζο, ρώσο, ιάπωνα, κινέζο, ινδό που θα ταξιδέψει είτε εντός ζώνης σέγκεν είτε προς αυτήν; Και κυρίως υπάρχουν οι διακρατικές συμφωνίες που θα επιτρέψουν σ’ έναν έλληνα υπάλληλο στο αεροδρόμιο Εl Venizel να σκανάρει αυτούς τους «QR υγείας» μπαίνοντας αυτόματα στην γερμανική, ιταλική, μαλτέζικη, ρωσική, ιαπωνική, κινέζικη, ινδική (εθνική) βάση δεδομένων για να επιβεβαιώσει ότι το πιστοποιητικό είναι αυθεντικό;

Όχι – λέμε. (Και θα χρειαστεί καιρός για να γίνουν αυτές οι διακρατικές συμφωνίες, γιατί θα πρέπει να λυθούν ζητήματα «εθνικής ασφάλειας data»… Υπάρχει αυτή η διάσταση του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού και εδώ. Γιατί εκείνο το κράτος / τα κράτη που θα έχουν τον έλεγχο του συστήματος που θα αναγκαστούν να εγκαταστήσουν κι άλλα για να γίνεται αυτή η «πρόσβαση», θα μπορούν επίσης να παρεισφρύουν υπόγεια και κρυφά στα data χωράφια των άλλων…) Συνεπώς, προς το παρόν, αυτά τα πιστοποιητικά θα είναι πανεύκολο να πλαστογραφηθούν· ειδικά στην διεθνή χρήση τους! Όπως και θα γίνει!!!

Γιατί η ασταμάτητη μηχανή είναι σίγουρη; Γιατί ξέρει πως αυτό ακριβώς έγινε στο «κράτος πιλότο», στο ρατσιστικό, απαρτχάιντ ισραήλ! Έχοντας ένα καλό ποσοστό πλατφορμιασμένων, το Τελ Αβίβ άρχισε την έκδοση «QR υγείας» χωρίς άμεση και ασφαλή σύνδεση με την βάση δεδομένων· με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τεράστιο πάρτυ πλαστών κωδικών και πιστοποιητικών! Μα;;;; Τι στην ευχή; Πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο φασιστικό καθεστώς να κάνει τέτοιο λάθος; Και, ανάλογα, πώς θα μπορούσε κοτζάμ ε.ε. να φτιάχνει τα δικά της πιστοποιητικά χωρίς να έχει εξασφαλίσει την εγκυρότητά τους μέσω διασυνδεμένων εθνικών βάσεων δεδομένων;

Καμμία έκπληξη!!! Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα! Ξέροντας τα αφεντικά του συμπλέγματος και τους μεσο- και μακρο-πρόθεσμους στόχους τους και ότι, προς το παρόν, στις μάζες των δυτικών αιχμαλώτων (εντονότερα σε γερμανία και γαλλία) υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για τον πλατφορμιασμό και θα υπάρξουν εξίσου για την πιστοποίηση / ψηφιακό φακέλωμα, επέλεξαν μια παραλλαγή της τακτικής που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες η αμερικανική κεντρική τράπεζα σε σχέση με το δολάριο· μια τακτική που έγινε πιο κοινότοπη τα τελευταία χρόνια στον κυβερνοχώρο. Η fed ουδέποτε έφτιαξε χαρτονομίσματα δολαρίου που να είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχαρακτούν… Το αντίθετο: άφησε εν γνώσει της τους παραχαράκτες του δολαρίου να κάνουν την δουλειά τους! Γιατί έτσι μεγάλωνε η διεθνής / παγκόσμια κυκλοφορία του δολαρίου· κι άλλωστε η πραγματική του αξία ήταν πάντα ο αμερικανικός στρατός και οι κατακτήσεις του στον πλανήτη. Στο διαδίκτυο πάλι πολλές εταιρείες αφήνουν «χύμα» και «δωρεάν» τις εφαρμογές τους μέχρι να αποκτήσουν έναν ικανό όγκο χρηστών· μετά αρχίζει το άρμεγμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο…

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν (υποστηρίζουμε) τα αφεντικά του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος αφήνουν συνειδητά και σκόπιμα ανοικτή την δυνατότητα πλαστογραφίας για ένα ορισμένο διάστημα! Στην ε.ε. βιάστηκαν να σπρώξουν κάτι τόσο στρατηγικής σημασίας που δεν είναι ωστόσο ακόμα πραγματικά λειτουργικό, λαμβάνοντας υπόψη τους (είμαστε σίγουροι!) ότι αυτοί οι επικίνδυνοι και καθόλου αμελητέοι αριθμητικά αμφισβητίες της τρομοεκστρατείας θα φτιάξουν εύκολα (ή θα αγοράσουν φτηνά) ένα «πιστοποιητικό» αν το χρειαστούν. Κι έτσι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το απαρτχάιντ τώρα.

Αυτό λέγεται «εξοικείωση»… Μία, δύο, τρεις… Όταν θα είναι τεχνικά έτοιμη η κίνηση νο 11Β, δηλαδή το ουσιαστικό ψηφιακό φακέλωμα (στο ισραήλ είναι…), και τα πλαστά θα εντοπίζονται πανεύκολα, θα πρέπει οι αμφισβητίες (που εν τω μεταξύ θα έχουν βολευτεί, θα έχουν κατεβάσει τις σημαίες της κριτικής τους, αλλά θα ξωπεταχτούν με όλες τις συνέπειες σε βάρος τους…) να γυρίσουν πίσω, στην αμφισβήτηση προηγούμενων κινήσεων, για να στηρίξουν το «όχι στον QR»… Όμως τότε θα είναι αργά.

Σας φαίνεται μακιαβελικό κάτι τέτοιο; Αν ναι, πείτε ότι «η ασταμάτητη μηχανή έχει τρελαθεί»… Θυμηθείτε όμως: όλη η προέλαση της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας έχει γίνει πάνω σε ψέμματα και κατασκευές πραγματικοτήτων…

(Το να «τρελάθηκε» η ασταμάτητη μηχανή είναι αδιάφορο για τους πάντες εκτός απ’ την ίδια… Το άλλο όμως; Η κεντρική κατασκευή «πραγματικοτήτων»;)

(φωτογραφία: Μια απορία κι ένα σχεδιάγραμμα τμήματος της ψηφιακής / ηλεκτρονικής σχέσης ανάμεσα σ’ ένα κουτάκι με μαύρα και άσπρα τετραγωνάκια (QR) και ένα ψηφιακό αρχείο / βάση δεδομένων poυ δεν το βλέπει κανένας «κωδικοποιημένος». Ακαταλαβίστικα για τους περισσότερους – αλλά υπαρκτότατα…)