Οι εγκεκριμένοι

Δευτέρα 15 Μάρτη. Αυτό που απειλούν (δηλαδή: σχεδιάζουν) στον δυτικό κόσμο, το κινέζικο καθεστώς το βάζει ήδη σε εφαρμογή. Κι αυτό είναι πολύ άσχημο, ειδικά να λάβει κάποιος σοβαρά υπόψη του πως τα δυτικά κράτη / κεφάλαια κυνηγούν τις πειθαρχικές / ελεγκτικές πρωτοβουλίες του Πεκίνου ελπίζοντας ότι βάζοντας τις κοινωνίες «τους» σε πιο πλήρη ψηφιακό ζυγό θα πετύχουν κάποιου είδους εκτόξευση του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματός τους, ώστε να αναμετρηθεί με ελπίδες νίκης με το κινεζικό / ασιατικό ανάλογο.

Το κινεζικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την «δοκιμαστική εφαρμογή» του δικού του «πιστοποιητικού εμβολιασμού» ως free pass για όσους ξένους μπαίνουν στην κινεζική επικράτεια μέσω Hong Kong. Το Πεκίνο κάνει το Hong Kong «πύλη εισόδου» σ’ αυτή τη φάση: ενώ για να φτάσει κανείς εκεί χρειάζεται βίζα (και δεν ξέρουμε τι άλλο από υγιεινομική άποψη), όσοι / όσες έχουν βαρέσει κάποιο απ’ τα 3 κινεζικά εμβόλια θα μπορεί να μπαίνει στην mainland κίνα απ’ το Hong Kong επιδεικνύοντας απλά το (ψηφιακό) πιστοποιητικό του εμβολιασμού του. Αυτό λέγεται «διευκόλυνση», κι αλλοίμονο σ’ όποιον σκεφτεί ότι είναι δουλεία!

Τα κινεζικής κατασκευής εμβόλια έχουν απλωθεί σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, και φαίνεται πως είναι αρκετά ακόμα κι απ’ τα δυτικά αφεντικά που τα προτιμούν. Γι’ αυτό πληρώνουν καμμιά 30 χιλιάδες δολάρια για να ταξιδέψουν ως τα εμιράτα κι εκεί, με όλες τις ανέσεις και τις ξενοδοχειακές πολυτέλειες παραμονής για δυο βδομάδες, να βαρέσουν τις δυο δόσεις της sinopharm. (Σύντομα η τουρκία θα είναι μια πολύ πιο φτηνή και προσιτή λύση για όλους…). Δημιουργώντας αυτήν την «πύλη επίδειξης πιστοποίησης εμβολιασμού από κινεζικό εμβόλιο» στο Hong Kong το κινεζικό καθεστώς κτυπάει μ’ έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια. Αφενός λέει σ’ όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς τα εκεί ότι «Ο.Κ., βρείτε όπου θέλετε κάποιο απ’ τα εμβόλιά μας και είστε ευπρόσδεκτοι». Αυτό λέγεται «προώθηση προϊόντος και διαδικασίας», που αυτή τη στιγμή τα δυτικά αφεντικά πολύ θα ήθελαν να κάνουν, αλλά δεν μπορούν.

Αφετέρου φτιάχνει βάσεις δεδομένων υγείας για τους εισερχόμενους και τεστάρει την απόδοση των σχετικών αλγόριθμων για την επεξεργασία τους· κάτι που επίσης επιδιώκουν τα δυτικά αφεντικά, έχοντας μείνει πιο πίσω. Τρίτο και τελευταίο: το Πεκίνο δημιουργεί το δικό του «πρότυπο». Γιατί όσοι μη κινέζοι βαρέσουν τα κινεζικά εμβόλια (παίρνοντας και το αντίστοιχο «πιστοποιητικό») δεν πρόκειται να ξανασηκώσουν τα μανίκια στις δυτικές πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης· θα έχουν όμως την απαίτηση αυτά τα κινεζικά πιστοποιητικά να είναι αποδεκτά και για τις μετακινήσεις τους στη δύση!… Λογικό δεν είναι;

Ανάλογα με τον αριθμό τους αλλά, κυρίως, το status τους, αυτοί οι «προδότες» θα λειτουργήσουν σαν εσωτερικός δούρειος ίππος στις προδιαγραφές των δυτικών ηλεκτρονικών συστημάτων επιτήρησης και ελέγχου («υγείας»….), έτσι ώστε να προσαρμοστούν στα κινεζικά πρωτόκολλα. Δηλαδή να τα υιοθετήσουν. Κι έτσι, όμορφα κι ωραία, το αφεντικά του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος ίσως ανακαλύψουν ότι «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»: προσπαθώντας να κινεζοποιήσουν (ας μας επιτραπεί η έκφραση) τις αλγοριθμικές φυλακές τους αναγκάζονται να αφήσουν περάσματα στο real chinese σύμπλεγμα…

Έτσι ή αλλιώς πολύ κακό – για εμάς.