Κανένας λόγος ανησυχίας!

Δευτέρα 15 Μάρτη. Ναι, υπάρχει «εθνική επιτροπή εμβολιασμών» και στο ελλαδιστάν – αν δεν το ξέρατε. Τι ακριβώς κάνει; Σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφράζει στα ελληνικά τις ανακοινώσεις της ευρωπαϊκής ΕΜΑ, και της αντίστοιχης αγγλικής, αν είναι διαθέσιμη. Φυσικά (και για να μην υποψιαστεί ο οποιοσδήποτε νοσηρός εγκέφαλος κάτι περί αργομισθίας) σαν «εθνική» που είναι η επιτροπή, παρακολουθεί, και αξιολογεί, και αγρυπνεί αδιάλειπτα – για την προάσπιση της υγείας των πολιτών της χώρας.

Να κάνει δικούς της ελέγχους όχι, δεν χρειάζεται… Να έχει δική της γνώμη (και νομική ευθύνη…) είναι επικίνδυνο… Με απλά λόγια θέλει να είναι μια «επιτροπή» καλών προθέσεων και περιορισμένης ευθύνης· πράγμα που θα μπορούσε να είναι ο κάθε οπαδός της γενετικής μηχανικής, και μάλιστα αισθητά φτηνότερα.

Συνεπώς η πλατφόρμα γενετικής μηχανικής της astrazeneca είναι μια χαρά – λέει η «εθνική» μιας και έτσι πάει η μετάφραση. Επίσης (λέει η επιτροπή) ότι «η χρονική σύμπτωση [των θρομβοεμβολικών επεισοδίων] διαφέρει απ’ την αιτιολογική συσχέτιση», πράγμα γενικά σωστό εκτός αν πρόκειται για positive (ή κατ’ εκτίμηση τέτοιο) απ’ τον τσαχπίνη. Και, οπωσδήποτε … Ο αριθμός τους [των θρομβοεμβολικών επεισοδίων] σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

Τι κι αν αυτά τα «επεισόδια» προκύπτουν σε υγιή άτομα που ΔΕΝ θα πάθαιναν τέτοιο κακό αν ΔΕΝ είχαν πλατφορμιαστεί; Τι σημασία έχει αυτό; Τώρα που καθιερώθηκε σαν ιδέα και σαν εφαρμογή η ιδέα και η τακτική της «κοινής δεξαμενής», φτιάχνονται μία, δύο, πολλές! Και κάθε «εθνική» μπορεί να ρίχνει στην κατάλληλη δεξαμενή τον όποιο αριθμό (νεκρών) την βολεύει, και να αντιλαμβάνεται τον «γενικό πληθυσμό» σαν μια μάζα μελλοθάνατων για τους οποίους το μόνο ζήτημα άξιο προσοχής είναι σε ποια στατιστική κατηγορία θα καταταχτούν (χωρίς νεκροψία…)

Πάντα καταλαβαίναμε κάθε τι «εθνικό» σα νεκροταφείο. Η «επιτροπή εμβολιασμών» το επιβεβαιώνει· νάναι καλά οι άνθρωποι…