Φονιάς; Είναι σα να μην υπάρχει…

Τρίτη 23 Φλεβάρη. Καλά κάνουν τα δυτικά κράτη και, μέσω των δημαγωγών τους, προσπαθούν να κρατήσουν τα κεφάλια των υπηκόων τους χωμένα στην άμμο. Γιατί αν τα βγάλουν κι αρχίσουν να κοιτάνε γύρω στον κόσμο (χωρίς τις ρατσιστικές προκαταλήψεις τους!) μπορεί να ανακαλύψουν διάφορα «περίεργα» πράγματα – σε σχέση με τον τσαχπίνη… Γιατί δεν είναι μόνο η κίνα, η ιαπωνία, η νότια κορέα ή η ταϋλάνδη που δεν πρέπει να δουν. Δεν είναι μόνο η γκάνα, η σενεγάλη, η μπουρκίνα φάσο ή το σουδάν που δεν πρέπει να δουν. Είναι και η ινδία: άλλο ένα κράτος με 1,3 δισεκατομύριο ψυχές.

Τι συμβαίνει στην ινδία; Συμβαίνει αυτό που δείχνουν οι δύο παρακάτω πίνακες: δεν υπάρχει «δεύτερο κύμα» (στο πρώτο σίγουρα έγινε δημιουργική λογιστική…), «κρούσματα» και θάνατοι μειώνονται σταθερά, και οι «ειδικοί» (οπωσδήποτε οι δυτικοί) ξύνουν το κεφάλι τους. Δεν μπορούν να καταλάβουν… Τί συμβαίνει στην ινδία;

«Είναι η ερώτηση του ενός εκατομυρίου δολαρίων! Είναι σαφές ότι τα κλασσικά μέτρα δημόσιας υγείας δουλεύουν κανονικά. Ο αριθμός των τεστ έχει αυξηθεί, ο κόσμος πηγαίνει στο νοσοκομείο έγκαιρα, και οι θάνατοι έχουν πέσει πολύ. Αλλά πραγματικά είναι μυστήριο…. Ειδικά όταν σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου περνάνε δεύτερα και τρίτα κύματα…» Αυτά τα λέει η Genevie Fernandes, ερευνήτρια δημόσιας υγείας στο πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Παγκόσμιας Υγείας στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην ινδία; Γιατί δεν ταιριάζει (ούτε αυτή!) με τις αρμαγεδωνικές προβλέψεις και προφητείες που είναι κοινοτοπία στη δύση εδώ και ένα χρόνο; Οι ειδικοί έχουν πέσει με τα μούτρα στις έρευνες και τις μετρήσεις. Μήπως φταίει το κλίμα; Μήπως φταίει ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας; Μήπως φταίει η ζέστη; Η υγρασία ίσως; Η ιερότητα των αγελάδων παίζει κάποιο ρόλο; Πώς μετακινούνται τα σταγονίδια (που καβαλάει ο τσαχπίνης) στη Βομβάη; Όπως στη Μαδρίτη ή αλλιώς; Μήπως φταίει που οι ινδοί αγρότες περνάνε άλλες αρρώστιες; Μήπως το ανοσοποιητικό τους είναι πιο ισχυρό επειδή περνάνε κάποια στιγμή στη ζωή τους τύφο ή δάγγειο πυρετό; Γιατί έχουν (σε σχέση με τα επίσημα κρούσματα) τόσο χαμηλή θνησιμότητα σε σχέση με τις ηπα ή με την ευρώπη; Γιατί τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει αντισώματα; Πού τα βρήκε; Πρέπει να γίνουν κι άλλες μελέτες… Ακόμα περισσότερες μελέτες…

Χμμμ… Όποιος θεωρεί το Θέαμα του Θανάτου του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου σαν την «κανονική» έκφραση του τσαχπίνη, είναι αναγκασμένος να βγάλει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη (είτε σαν πληθυσμούς είτε σαν έκταση) στη σέντρα. Να το βαφτίσει «μυστήριο», ή «το ερώτημα των πολλών δισεκατομυρίων δολαρίων»… Υπάρχει περίπτωση η «δυτική επιστημονική σκέψη» να κάνει το αντίθετο; Να αρχίσει να μελετάει σαν παραξενιά και σαν εξαίρεση τις κοινές δεξαμενές και την θανατοπολιτική της δύσης; Δύσκολο, πολύ δύσκολο.

Αλλά εκείνος ο τόσο συκοφαντημένος και στα μέρη μας Ιωαννίδης ξέρει τι συμβαίνει στην ινδία. Και το είπε: έφτασαν στο σημείο της γενικής ανοσίας πληθυσμού δήλωσε πριν κανά μήνα.

Και χωρίς εμβόλια. Τα οποία οι ινδικές φαρμακοβιομηχανίες τα έφτιαξαν· και να τα κάνουν εξαγωγή…