Ιατρικά νέα (!)

Παρασκευή 19 Φλεβάρη. Δεκατρείς ερευνητές / τριες απ’ το αυτόνομο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, συν ένας απ’ του βέλγιο, συν μία απ’ την αργεντινή… Μία έρευνα… Μία προ-δημοσίευση στη γνωστή επιθεώρηση Lancet στις 18 Γενάρη: δεν θα την βρείτε πια! «Κατέβηκε»… «Κατέβηκε» ακόμα και η περίληψή της! Γιατί; Σύμφωνα με την επιθεώρηση …due to concerns about the description of the research in this paper… Που σημαίνει … εξαιτίας ανησυχιών για την περιγραφή της έρευνας σ’ αυτό το paper…

Μα τι θέμα είχε αυτή η «ύποπτη» έρευνα; Ο τίτλος της στα αγγλικά: Calcifediol treatment and Covid-19-Related Outcomes…. Που σημαίνει, με λιγότερο τεχνική ορολογία: Η βιταμίνη D και τα αποτελέσματά της στην αντιμετώπιση του covid… Ουπς;?;?!!;? Συμβαίνει κάτι;

Ίσως……

Σύμφωνα με τους ερευνητές, 551 νοσηλευόμενοι (εκτός εντατικής) με συμπτώματα covid πήραν ελεγχόμενες υψηλές δόσεις καλσιφεδιόλης (είναι η ενδιάμεση μορφή της βιταμίνης D, μια προ-ορμόνη που σχηματίζεται στο συκώτι και ύστερα στα νεφρά γίνεται καλσιτριόλη, που μέσω του αίματος πηγαίνει σ’ όλους τους ιστούς του σώματος ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα…) έναντι 379 (πάντα εκτός εντατικής) που δεν πήραν. Η σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων ασθενών έδειξε (πάντα σύμφωνα με την μελέτη) εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η χορήγηση της βιταμίνης D (το λέμε έτσι για να συνεννοούμαστε) μείωσε κατά 80% τις εισαγωγές στην εντατική, και κατά 64% τους θανάτους!

Δεν είναι η πρώτη έρευνα με θέμα τον ρόλο της βιταμίνης D στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε σχέση (και) με τον τσαχπίνη. Τον περασμένο Οκτώβρη είχε δημοσιευτεί μια πιλοτική παρόμοια έρευνα, με ασθενείς από νοσοκομείο της Cordova στην Ανδαλουσία, με ανάλογα αποτελέσματα. Ο αριθμός όσων πήραν βιταμίνη D ήταν ωστόσο σχετικά μικρός (76 άτομα)· κι αυτό αξιοποιήθηκε για να «πνιγεί». Επιπλέον, άλλες «πνιγμένες» έρευνες (τις οποίες πάντως δεν έχει διαβάσει αυτούσιες η ασταμάτητη μηχανή), έχουν δείξει ότι οι νοσηλευόμενοι για covid στη μεγάλη τους πλειονότητα έχουν χαμηλά ή εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D (: καλσιτριόλης) στο αίμα τους.

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Εδώ και χρόνια υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες που δείχνουν ότι η βιταμίνη D είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού και, επίσης, στην αντιμετώπιση μιας γκάμας αυτο-άνοσων ασθενειών. Αλλά η βιταμίνη D έχει δύο μειονεκτήματα για τα αφεντικά της βιομηχανίας της υγείας. Πρώτον σχηματίζεται το ανθρώπινο σώμα «από μόνη της», με την έκθεση στον ήλιο… Και δεύτερον η τεχνητή εκδοχή της (: η καλσιφεδιόλη) είναι πολύ φτηνή… Πράγμα που σημαίνει με απλά λόγια: δεν συμφέρει… (Οπότε αυτές οι έρευνες είναι ανύπαρκτες! Κι όποιος τολμήσει να τις επικαλεστεί είναι “ψέκα”…)

Εν τω μεταξύ είναι (ή, μήπως, ήταν;) κοινή γνώση ότι η κλεισούρα σε εσωτερικούς χώρους (π.χ. στο σπίτι…) κάνει τους ανθρώπινους οργανισμούς ασθενικούς, σε αντίθεση με την έκθεση στον ήλιο (και γενικότερα στον καιρό). Η κοινή γνώση δεν πάει πολύ παραπέρα, αν και η ευεργετική επίδραση της βιταμίνης D είναι ευρύτερα γνωστή· δεν είναι θέμα «ειδικών».

Ας επαναλάβουμε, λοιπόν. Πρόκειται όντως για πόλεμο. Σε παραπάνω από ένα πεδία. Μία απ’ τις βασικές πλευρές αυτού του πολέμου είναι η «τύχη» του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιομηχανία της υγείας, στην χωρίς φρένα προέλασή της, δεν το αναγνωρίζει. Σκοπεύει στην ελαχιστοποίηση των φυσικών δυνατοτήτων του, και στην φαρμακευτική / βιοτεχνολογική μεσολάβηση / αντικατάστασή του.

Οτιδήποτε συμβάλει στη φυσική ενίσχυσή του είναι ανάθεμα για το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα! Απαγορεύεται! Μπορεί αυτό το «οτιδήποτε» να είναι η άποψη του κινεζικού κράτους / κεφάλαιου, εκφρασμένη απ’ τον Tong Xiaolin (δύση εναντίον κίνας και το ανάποδο… νο 8 – Κυριακή 27 Δεκέμβρη):

…Αν υποθέσουμε ότι ο κορονοϊός είναι μια φυτεία, τότε η δυτική ιατρική θα εστιάσει κατευθείαν στο να την κάψει, ενώ η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θα φροντίσει να αδρανοποιήσει το έδαφος απ’ το οποίο εξαρτιέται αυτή η φυτεία, βελτιώνοντας συνολικά την φυσική κατάσταση του ασθενούς…

Μπορεί να είναι και η θεραπευτική αξία της βιταμίνης D… του να ζει το είδος μας κάτω απ’ τον ήλιο. Αντίστροφα, το «κλειστείτε μέσα» είναι βασική οδηγία παθογένειας· πέρα, ίσως πολύ πιο πέρα, απ’ τον συγκεκριμένο τσαχπίνη. Μόνο οι caradinieri πίστεψαν ότι η κατ’ οίκον φυλάκιση είναι … υπέρ τους….

Αλλά ποιός είναι τόσο αφελής ώστε να νομίζει ότι ο καπιταλισμός (της 4ης βιομηχανικής επανάστασης) θέλει το καλό της υγείας μας; Ποιός;

Το έχουμε πει και δεν είναι πρωτότυπο: ΑΥΤΟΙ μας αρρωσταίνουν!