Υποχρεωτικός «εθελοντισμός»

Κυριακή 13 Δεκέμβρη. Σ’ αυτήν την κυρίως μάχη της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας στον δυτικό κόσμο, στην μάχη για την οποία κράτη και αφεντικά του βιο.πληρ.ασ. συμπλέγματος μοιάζουν να δίνουν τα ρέστα τους· στην μάχη που έχει στόχο την άγρια πρωταρχική συσσώρευση data και πειθαρχημένων συμπεριφορών σε βάρος της καθημερινής ζωής των δυτικών υπηκόων, επίσημα τα κράτη εμφανίζονται «διαλλακτικά». Τα (σαν)εμβόλια δεν θα είναι υποχρεωτικά – λένε…

Μπορούμε να δώσουμε βάση; Φυσικά όχι! Πρόκειται για έναν υποχρεωτικό ελιγμό απ’ την μεριά τους, εφόσον επιχειρούν να προχωρήσουν εναντίον του μισού, λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω πληθυσμού τους ενώ τον θεωρούσαν δικό τους σχεδόν συνολικά. Ένα μεγάλο μέρος πρωτοκοσμικών που κινείται ανάμεσα στην καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στη συμμαχία big pharma, big tech, big insurance και κρατικών υπηρεσιών και στην πλήρη, αδιαπραγμάτευση και συνειδητή άρνηση υποτέλειας και αποβλάκωσης.

Αν λάβει κανείς υπόψη του πως στον αρχικό βίαιο αιφνιδιασμό της περασμένης άνοιξης οι αιρετικοί ήταν πολύ πολύ λιγότεροι και περιθωριοποιημένοι, το γεγονός ότι τώρα, την στιγμή της «τελικής μάχης» αυτής της φάσης, οι επιτιθέμενοι ανακαλύπτουν ότι έχουν πολύ λιγότερους υποστηρικτές απ’ όσους χρειάζονται, τους αναγκάζει να παραστήσουν κατ’ αρχήν τους διαλλακτικούς. Να προσπαθήσουν να ξανακερδίσουν «με το καλό» το έδαφος που είχαν κατακτήσει πριν λίγους μήνες, όταν οι caradinieri ήταν επιθετική πλειοψηφία. Πρόκειται για τακτικές ελέγχου πλήθους που έχουν γεμίσει πολλά manual, ήδη απ’ την στρατιωτική κατοχή του αφγανιστάν και του ιράκ! «Να κερδίσουμε τις καρδιές και τα μυαλά» ήταν το σύνθημα των δυτικών ιμπεριαλιστών τότε, το ίδιο είναι τώρα το σύνθημα του cyber ιμπεριαλισμού στο εσωτερικό των μητροπόλεων.

Αλλά πρόκειται μόνο για ελιγμό. Κάθε κύμα «πειθούς» που εξαπολύεται, θα συνοδεύεται από σφιγμομετρήσεις – μην έχετε αμφιβολία! (Και μην απαντάτε τίποτα, by the way, αν προκύψει να ερωτηθείτε – οι απαντήσεις που αξίζουν δίνονται στο πεζοδρόμιο!). Όταν και εάν τα αφεντικά θεωρήσουν ότι έχουν «κερδίσει το momentum», ότι δηλαδή έχει διαμορφωθεί μια τάση μέσα στον όποιο κατεχόμενο πληθυσμό αποδοχής της υποτέλειας, τότε θα αλλάξουν τακτική. Θα προσπαθήσουν να κερδίσουν επιπλέον έδαφος μέσα απ’ τον φόβο, τις απειλές – και τις τιμωρίες. Τότε η απειλή (ή και η θέσμιση) της υποχρέωσης του να παραδοθούμε στην κάθε pfizer, θα γίνει ημερήσια διάταξη.

Το ρημαδογκουβέρνο, επειδή λόγω καπιταλ-αναπτυξιακής «καθυστέρησης» χρειάζεται τώρα  πιο άμεση καθοδήγηση απ’ το δυτικό βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα, θα κάνει σήμερα το απόγευμα συνέδριο, με μια 15αριά αρχιστελέχη του συμπλέγματος, για να «πάρει γραμμή». Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Biogen, Vir Biotechnology, Regeneron, Ultragenyx, Eucrates Biomedical, Exelixis, Regulus Therapeutics, και άλλες με λιγότερο ή περισσότερο φανταχτερά ονόματα, συν ένα απ’ τα θηριώδη «funds» που είναι εκφράσεις του γενικού κεφάλαιου, η Blackstone, συν ένα θρυλικό όνομα «χρηματοπιστωτικών συμβούλων» που έγινε γνωστό στα μέρη μας επί «διαχείρισης της κρίσης χρέους», η Lazard· όλα αυτά τα μαγαζιά, λοιπόν, που εκφράζουν την «συνείδηση» του καπιταλιστικού κοντινού μέλλοντος για την δύση, έχουν αναθέσει στους c.e.o. τους να κάνουν φροντιστήριο στο μισό υπουργικό συμβούλιο του ρημαδογκουβέρνου για το «τι πρέπει να κάνει». Είναι ένα είδος «ελληνικού event 2021»!!! Προφανώς ανάλογα «συμβουλευτικά σεμινάρια» γίνονται κι αλλού· απλά, καλού κακού, δεν τα πολυδιαφημίζουν…

Και τι συμβουλές νομίζετε ότι θα δώσουν αυτές οι ύαινες του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος για το επίδικο των σανεμβολίων; Ότι «αφήστε τους υπηκόους σας να κάνουν ο,τι θέλουν;»

Χα!!!