Καθόλου παραλειπόμενα 2

Παρασκευή 11 Δεκέμβρη. Αν (λέμε «αν»…) παρακολουθείτε την ασταμάτητη μηχανή με ευθύνη ανάλογη εκείνης που αυτή «λειτουργεί» θα το έχετε προσέξει: υποστηρίζουμε ότι η γενική επίθεση του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος περιέχει όλα όσα απαιτούνται εναντίον των αντιπάλων του. Ο covid ήταν εξ αρχής «πολιτικοποιημένος» με όρους παγκόσμιας σύγκρουσης εξουσίας / ηγεμονίας!

Προσέξτε, λοιπόν, αυτό το απόσπασμα απ’ τις δηλώσεις του ρώσου υπ.εξ. Lavrov πριν 3 ημέρες, στη σύνοδο του «ρωσικού συμβουλίου διεθνών υποθέσεων», ενός κρατικού οργάνου (Μόσχα, 8 Δεκέμβρη 2020):

Η διεθνής ατζέντα είναι γεμάτη κρίσεις και συγκρούσεις. Σα να μην έφταναν αυτές ο covid-19 έχει κάνει ξεκάθαρη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία. Τα κρατικά σύνορα είναι ακόμα κλειστά ή υπόκεινται σε διάφορες απαγορεύσεις. Η ανθρώπινη επαφή έχει διαταραχτεί σε όλους τους τομείς χωρίς εξαιρέσεις. Αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε αυτόν τον ιό, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια. Εμείς και η πλειοψηφία των άλλων χωρών θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν προσπαθήσει, με εγωιστικό τρόπο, να αξιοποιήσουν αυτήν την δύσκολη κατάσταση για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Πρακτικά, προσπαθούν να αποκαταστήσουν το μοντέλο της μονοπολικής παγκόσμιας τάξης…

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπ.εξ. της ανεγκέφαλης αλεπούς (: Putin) αναφέρεται (και) σ’ αυτό που είναι «ο πόλεμος των εμβολίων». Είναι, απλά, οικονομικό ζήτημα, θέμα των κερδών της Α ή της Β επιχειρήσης; Όχι βέβαια! Το δυτικό βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα, μέσω της επιθετικότητας του «γενικού εμβολιασμού» με εφαρμογές γενετικής μηχανικής, επιδιώκει να επιβάλει ένα «διεθνές πρότυπο», ένα «διεθνές μοντέλο» διαχείρισης ζητημάτων υγείας. Θεωρώντας πως σ’ αυτόν τον τομέα έχει το «πάνω χέρι» – έναντι των αντιπάλων του.

Αν ασχοληθεί κανείς με το τι είναι αυτές οι «πλατφόρμες γενετικού αναπρογραμματισμού» θα καταλάβει, ίσως, ότι ΔΕΝ πρόκειται για μια καπιταλιστική κίνηση των big pharma εφ’ άπαξ, μια επιθετική τακτική πωλήσεων για μια φορά· για μια «ευκαιρία» που δόθηκε κι αρπάχτηκε μια κι έξω· για μια περίπτωση tamiflu 2.0… Πρόκειται, αντίθετα, για Αλλαγή Παραδείγματος στον τομέα του μαζικού ελέγχου υγείας των πληθυσμών. Και, επίσης, της μαζικής απαλλοτρίωσης των προσωπικών δεδομένων αυτών των πληθυσμών, κατ’ αρχήν με το πρόσχημα της «προστασίας της δημόσιας υγείας».

Γι’ αυτό (εξοργισμένος) ο Lavrov μιλάει για «αποκατάσταση του μοντέλου της μονοπολιτικής παγκόσμιας τάξης»! Δεν αναφέρεται, απλά, σε σανεμβόλια που σε 1 ή 2 χρόνια θα έχουν ξεχαστεί… Αναφέρεται στην οπλοποίηση τους, με μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα γενικού ελέγχου.

Κι αν αυτός μιλάει απ’ την θέση της κεντρικής πολιτικής βιτρίνας ενός αντίπαλου στη δύση καπιταλισμού / ιμπεριαλισμού, εμείς, απ’ την δική μας πληβειακή / εργατική θέση, θα έπρεπε να έχουμε καταλάβει τις άλλες διαστάσεις αυτής της οπλοποίησης. Δεν πρόκειται, εδώ, για την ανακάλυψη / εφεύρεση της πενικιλίνης…. Πρόκειται, μάλλον, για έναν ενδοκαπιταλιστικό / διακρατικό «αγώνα δρόμου»: όποιος χρησιμοποιήσει πρώτος την “υγιεινιστική” πυρίτιδα ελπίζει ότι θα επιβληθεί για κάποιο διάστημα σ’ όσους καθυστερήσουν…

Θα μπορούσε, στο πίσω μυαλό διάφορων αφεντικών, να υπάρχει και το ενδεχόμενο βιολογικών πολέμων…

(Εντελώς τυχαία τον περασμένο Αύγουστο, το ψοφιοκουναβιστάν έβαλε “κυρώσεις” σε διάφορα ρωσικά ερευνητικά κέντρα. Με την κατηγορία ότι σχετίζονται με έρευνες “χημικού και βιολογικού πολέμου”… Ανάμεσά τους, εντελώς τυχαία, ήταν και το “48ο κεντρικό ερευνητικό κέντρο” του ρωσικού υπ.αμ. που, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, έφτιαξε και δοκίμασε το ρωσικό sputnik V…)