Δύση εναντίον κίνας και το ανάποδο: η περίπτωση ενός τσαχπίνη (4)

Παρασκευή 25 Δεκέμβρη. Να αντιγράψουμε απ’ τον στρατηγικό μας εχθρό τον μιλιταρισμό του, και να τον κάνουμε εισαγωγή σαν θεραπευτική βασιλική οδό· να πετάξουμε στα σκουπίδια οτιδήποτε άλλο σχετικά με τις μεθόδους του· να αξιοποιήσουμε τα υγιειονομικά πραξικοπήματα που τόσο καιρό πριν είχαμε ονειρευτεί για λογαριασμό των high tech εταιρειών μας σε βάρος τελικά (και πάλι) των στρατηγικών εχθρών μας: αυτή η δολιότητα, αυτός ο προσχεδιασμός, αφορούμε άραγε αποκλειστικά και μόνο τον έλεγχο επί των δυτικών, πρωτοκοσμικών κοινωνιών;

Για να το πούμε διαφορετικά: θα φτιάξουμε το κατάλληλο θανατόμετρο και θα φωνάζουμε ότι τα πτώματα ρέουν άφθονα!… Αυτό μόνο και μόνο για να αυτο-επιβεβαιωθεί μεταξύ μας το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμά μας;

Όχι βέβαια!!! Η ήπειρος που θα έπρεπε να επανακτακτηθεί με πολύχρονο ορίζοντα (για τις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης σε πρώτες ύλες και στρατιωτικές βάσεις) ήταν εξαρχής, σίγουρα, η αφρική. Ήταν κάτι που είχε σχεδόν δηλωθεί ανοικτά πριν εμφανιστεί ο τσαχπίνης: οι κοινωνίες της υποσαχάριας Αφρικής «είναι επικίνδυνες»· απο ‘κει έχουν ξεκινήσει διάφοροι θανατηφόροι ιοί· ασφαλώς χρειάζονται την δυτική, πρωτοκοσμική ανθρωπιστική φροντίδα… Και, κυρίως, είναι από καιρό το φτηνό πεδίο των φαρμακευτικών δοκιμών μας (τα κέρδη των εταιρειών, οι απώλειες δικές τους).

Κάπως έτσι έπρεπε να συμβεί: ο τρόπος Β δεν ήταν ούτε για αποκλειστική ούτε για κυρίως δυτική χρήση. Προοριζόταν για την λατινική αμερική (στο βαθμό που είναι και πρέπει να είναι η «πίσω αυλή» των ηπα…) και την αφρική (στο βαθμό που θα έπρεπε να ανασχεθεί ΚΑΙ εκεί η κινεζική επιρροή).

Το θανατόμετρο ήταν καλοκουρδισμένο για την μαύρη ήπειρο. Όταν έσκασε ο τσαχπίνης εκτός κίνας τυπώθηκαν και τα κηδειόχαρτα: η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 στο βόρειο ημισφαίριο είναι φθινόπωρο και χειμώνας για το νότιο, ιδανική περίοδος για μεταδοτικούς ιούς… Επιπλέον εκεί δεν υπάρχουν δημόσια συστήματα υγείας της προκοπής: αυτά που είχαν αναγγελθεί για την αφρική (θα) έκαναν το Bergamo να μοιάζει βόλτα στο πάρκο! Η τέλεια εξέλιξη!!

Αλλά η πανούργα Ιστορία, ακόμα και σαν καπιταλιστική, δεν υστερεί σε αιφνιδιασμούς! Τον τρόπο Α που απέρριψαν μετά βδελυγμίας τα δυτικά κράτη έσπευσαν να τον αναζητήσουν, χωρίς να ντρέπονται, διάφορα αφρικανικά κράτη! Μαζί με τις απαγορεύσεις του, αλλά όχι μόνον αυτές. Κάπως έτσι οι «παραπεταμένοι» υπήκοοι της γκάνας, της σενεγάλης, της ακτής του ελεφαντοστού ή της μπουρκίνα φάσο, έφτασαν να βλέπουν με τα κυάλια την δυτική θανατοπολιτική, έχοντας, μετά από 1 χρόνο, ταπεινά ταπεινά και “απολίτιστα”:

– 333 θανάτους χρεωμένους στο covid οι πρώτοι (πληθυσμός 31,8 εκατομύρια…),

– 381 οι δεύτεροι (πληθυσμός 16,7 εκατομύρια…),

– 133 οι τρίτοι (πληθυσμός 26,3 εκατομύρια…) και

– 77 οι τέταρτοι (πληθυσμός 20 εκατομύρια…).

Δεν γίνεται δουλειά έτσι! Οι φιλάνθρωποι δυτικοί φαρμακο-μαφιόζοι χάνουν τους σίγουρους «πελάτες» τους!

Ο κυρ Βασίλης, ο Άρχοντας Θυρών και Παραθύρων, και όσοι εκπροσωπεί έσπασαν τους υπολογιστές τους απ’ τα νεύρα τους γι’ αυτήν την (δυτικο)αφρικανική αναίδεια! Τουλάχιστον δυο φορές μέσα σε λίγους μήνες ο κυρ Βασίλης συνελήφθη να δηλώνει απογοητευμένος on camera «δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στην αφρική»!!!… Διάφορα λαγωνικά έπεσαν με τα μούτρα να εξηγήσουν αυτήν την ανωμαλία (των υπολογιστικών μοντέλων, των φαρμακο-μαφιόζικων λογιστηρίων και των πρωτοκοσμικών γεωπολιτικών), ήδη απ’ το περασμένο καλοκαίρι. Ξαφνικά τα ανύπαρκτα δημόσια συστήματα υγείας και η ροπή των αφρικανικών κρατών προς την παραγωγή και την διάδοση μολυσματικών ασθενειών που χρειάζονται οπωσδήποτε την πρωτοκοσμική φιλανθρωπική βοήθεια χάθηκαν απ’ την δημαγωγία. Για να αντικατασταθούν απ’ τα αντίθετά τους: χμμμμ…. οι πληθυσμοί είναι αναλογικά πολύ νεώτεροι! (επικίνδυνο αυτό, έτσι;) Χμμμμ… μάλλον απ’ τις πολλές μολυσματικές αρρώστιες έχουν γίνει ανθεκτικοί! (αυτό πάλι;) Χμμμμ… εκεί κάθονται συνέχεια στον ήλιο, οπότε έχουν αρκετή βιταμίνη D (αλλά τότε γιατί οι πρωτοκοσμικοί εδώ κι εκεί έπρεπε να κλειδωθούν σπίτια τους; Οι οθόνες των pc και των smartphones εκπέμπουν βιταμίνες;) Χμμμμ… έκαναν χοντρές καραντίνες, να γιατί… (Αυτό; Μάλιστα!)

Ενδιαφέρουσα (και βολική) αντιστροφή της πραγματικότητας. Για να καταφέρουν τα δυτικά καθεστώτα να αντιγράψουν τις απαγορευτικές / κατασταλτικές διαστάσεις του «κινέζικου μοντέλου» έπρεπε να έχουν φτάσει σ’ ένα τέτοιο σημείο τεχνολογικών υποδομών και καταμερισμού εργασίας ώστε να είναι πράγματι δυνατό να φυλακιστούν στα σπίτια τους όλοι αλλά αρκετοί να δουλεύουν από εκεί… Πριν δέκα μόλις χρόνια δεν θα τολμούσαν να επιβάλλουν τέτοια μέτρα – μιλάμε για τον «πρώτο» λεγόμενο κόσμο!!! Νομίζει κανείς ότι η ακτή του ελεφαντοστού ή η μπουρκίνα φάσο βρίσκονται σ’ αυτό το επίπεδο ευρείας τεχνολογικής ανάπτυξης ή/και καταμερισμού εργασίας, ώστε να είναι εφικτή η πραγματική κατ’ οίκον φυλάκιση των πάντων; Νομίζει κανείς ότι κάθε φτωχόσπιτο στη σενεγάλη έχει τόσους υπολογιστές όσους ανήλικους, για να τηλε-εκπαιδευτούν, και ότι τα πιτσιρίκια που γυρνάνε και παίζουν στους δρόμους και στις αλάνες (ευτυχισμένα που έκλεισαν τα σχολεία…) μπορούν να φυλακιστούν μέσα;

Απαγορευτικά μέτρα πράγματι εξαγγέλθηκαν… Αλλά μην είναι κανείς αφελής να πιστεύει ότι σε αγροτικούς πληθυσμούς, των οποίων η καθημερινή επιβίωση εξαρτιέται από 2 – 3 ζώα ή ένα μικρό χωράφι ή έναν πάγκο με φρούτα στο δρόμο ή μια τρύπα μαστοροσυνεργείο ή ένα zundapp που κάνει μεταφορές είναι εφικτή η … τηλε-εργασία!… Ή ότι ο μπάτσος θα κόψει πρόστιμο «παράβασης του lockdown» στον ξάδελφο ή στον γείτονα απ’ τον οποίο εξαρτιέται το μεσημεριανό του τραπέζι και οι κοινωνικές του σχέσεις… Ο υγιεινισμός είναι «ανώτατη αξία» μόνο για τους εξασφαλισμένους, ασώματους πρωτοκοσμικούς! Στις μακρικές ινδίες αντίστοιχα κοινωνικά υποκείμενα, οι τεράστιες μάζες των φτωχών αγροτών, μισοεξεγέρθηκαν όταν επιβλήθηκε καθολικό lockdown – κι αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούσαν και έπρεπε να κάνουν. Ο αποκλεισμός σήμαινε θάνατο από πείνα, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Συνεπώς το πλεονέκτημα διάφορων αφρικανικών καθεστώτων δεν ήταν ότι εφάρμοσαν σωστότερα απ’ τους δυτικούς εμπνευστές του τον τρόπο Β plus το νεαρό της ηλικίας plus την “συνήθεια” στις μολύνσεις! Αυτά μόνο διεστραμμένοι πρωτοκοσμικοί εγκέφαλοι μπορούν να τα σκεφτούν, να τα πουλήσουν ή/και να αγοράσουν! Το πλεονέκτημά τους ήταν πως ανακάτεψαν σε διάφορους συνδυασμούς τα συστατικά (όλα τα συστατικά!) του τρόπου Α, προσαρμόζοντάς τα στις πραγματικές τους δυνατότητες· plus την επιτόπου βοήθεια (οργανωτική και υγιειονομική) κινεζικών ή κουβανικών ιατρικών αποστολών. Οι αφρικάνοι πανεπιστημιακοί εδώ κι εκεί έφτιαξαν εκ των ενόντων φτηνά τεστ για τον covid για να μην εξαρτιώνται από δυσεύρετες εισαγωγές, και για να μην τινάξουν στον αέρα τους μίζερους κρατικούς προϋπολογισμούς… Επιπλέον τα αφρικάνικα καθεστώτα δεν έφτιαξαν κοινές δεξαμενές και δεν ποινικοποίησαν “ιατρικώ δικαίω” κάθε ανθρώπινη συνάφεια. Δεν τα χρειάζονταν αυτά – διατυπώσαμε χθες την εκτίμησή μας. Το θέμα ήταν απλό, αμυντικό, χωρίς πανωσηκώματα: να μην γίνει ο covid η λεωφόρος της δημιουργικής καταστροφής που εύχονταν οι πρωτοκοσμικοί σε βάρος τους. Ήταν / είναι μέρος της αναδυόμενης αφρικάνικης υπερηφάνειας που άλλοι υμνούν και άλλοι φοβούνται…

Κι έτσι οι caradinieri που λοιδωρούσαν την σουηδική «παρασπονδία» έχουν βρεθεί ξεβράκωτοι μπροστά στην ίδια τους την φάρσα απο ‘κει που δεν το περίμεναν… Ευτυχώς που εξακολουθούν να πιστεύουν την ανωτερότητά τους, την ανωτερότητα των αφεντικών τους δηλαδή – τι θα έκαναν αλλιώς;

Θα ζητούσαν υγιειονομικό άσυλο στην Accra

(συνεχίζεται)