Το αντιτρομοκρατικό μαστίγιο

Τετάρτη 25 Νοέμβρη. Είναι επικεφαλής της “αντιτρομοκρατικής” στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας. Είναι, επίσης, αντι-ρατσιστής (όσο του επιτρέπει η θέση του…). Τον περασμένο Ιούνη κάλεσε τους υφιστάμενούς του να αγωνιστούν ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, ενώ δήλωσε ότι το κίνημα Black Life Matters εκφράζει «δικαιολογημένη οργή». Με καταγωγή (απ’ τον πατέρα του) απ’ την μακρινή Καλκούτα, ο Anil Kanti “Neil” Basu είναι μια ζωντανή απόδειξη της ανεκτικότητας του αγγλικού κράτους…

Αλλά ακόμα και για έναν τέτοιο αξιωματικό, η ανεκτικότητα έχει τα όριά της. Ποια είναι, σ’ αυτή τη φάση; Οι κριτικές στα σανεμβόλια κατά του covid. (Μετά από πολύ έρευνα αποφασίσαμε ότι η λέξη «εμβόλια» πρέπει να διατηρηθεί για αυτό που είναι τα εμβόλια επί δεκαετίες – για να μην ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε! Τα καινούργια «προϊόντα» είναι κάτι άλλο. Ελλείψει καλύτερου όρου θα τα αποκαλούμε εδώ, μεταξύ μας, «σανεμβόλια»…).

Πράγματι, ο αρχι-αντιτρομοκράτης κυρ Basu αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα πριν καμμιά εβδομάδα αν είναι επιτρεπτό για την κοινωνία να επιτρέπει την παραπληροφόρηση που μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Όπου με την λέξη «παραπληροφόρηση» εννοεί οτιδήποτε βρίσκεται εκτός (και ακόμα χειρότερα ενάντια) στις οδηγίες και στο καμάρι των big pharma, των σανεμβολίων τους, και του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος.

Ο κυρ Basu κρατήθηκε ένα βήμα πριν ολοκληρώσει τον συλλογισμό του. Μήπως αυτή η «παραπληροφόρηση» θα πρέπει να θεωρηθεί πράξη τρομοκρατίας και να αντιμετωπιστεί ανάλογα; Η επαγγελματική του ενασχόληση θα παραήταν ταιριαστή με ένα τέτοιο «αίτημα». Αλλά το βήμα που δεν έκανε ως τώρα ο κυρ Basu το έκαναν οι πιοδεξιοιδενγίνεται «εργατικοί» της αυτού μεγαλειότητας· πιο ανάλαφροι αφού ξεφορτώθηκαν τον «αριστεριστή» Corbyn…. Ζήτησαν να επιβάλλονται οικονομικές και ποινικές κυρώσεις σε όποια εταιρεία antisocial media δεν «κατεβάσει αμέσως» όλες αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες, όλο το ανόητο υλικό κατά των εμβολίων που … κλονίζει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια… – για τα σανεμβόλια μίλησε ο σκιώδης «υπουργός υγείας» των αντιπολιτευόμενων «εργατικών» Jonathan Ashworth.

Τα “μεγάλα” αφεντικά της μηχανοποιημένης επικοινωνίας (facebook, twitter και google) έχουν συμφωνήσει βέβαια στο να κάνουν το καλύτερό τους για την σωτηρία των ανθρώπων (όχι της νοημοσύνης τους!) υπακούοντας τις σχετικές εντολές της κυβέρνησης. Η λογοκρισία ήταν πάντα η καλύτερη θεραπεία (για τις εξουσίες) και δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξουν σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή.

Θα τιμωρείται με φυλακή η εναντίωση στην γενετική τροποποίηση του είδους μας; Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε «αποκλείεται» μεσοπρόθεσμα. Άμεσα περιμένουμε να γίνουν τα «ενδιάμεσα βήματα»: οι σανεμβολιασμοί θα ξεκινήσουν «προαιρετικά», αλλά κάποια «έξαρση της πανδημίας» θα αναγκάσει τις πολιτικές βιτρίνες να προωθήσουν την υποχρεωτικότητά του (με τιμωρία στους παραβάτες)· την οποία όμως θα έχει ξεκινήσει έγκαιρα η ιδιωτική πρωτοβουλία, σαν «κοινωνικά υπεύθυνη»…

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα εφιαλτικά ενδεχόμενα, που άλλωστε θα απλωθούν και πέρα απ’ το κεφάλαιο «υγεία»; Η μαζική κοινωνική / πολιτική δράση είναι απαραίτητη, αφού πρώτα ξεμπερδέψει με τους διάφορων ειδών τερατολόγους, που θέλοντας και μη δρουν σαν «5η φάλαγγα». Σε κάθε περίπτωση, όπως το είπε και ένας έλληνας δικαστής (αναφερόμενος στις μάσκες), … το θέμα είναι ο νόμος.

Το θέμα είναι η εξουσία: το λένε, δεν το κρύβουν… Νοιώθουν άνετα όχι επειδή αγνοούν τις αντιδράσεις, αλλά επειδή ξέρουν ότι είναι χύμα, χαοτικές, ανοργάνωτες και με πλήθος εσωτερικών αντιθέσεων…