Βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα 2

Τετάρτη 18 Νοέμβρη. Αν δεν κάνουμε λάθος (και δεν κάνουμε…) οι αυτο-θεωρούμενοι «σκληροί αντικαπιταλιστές» της εντόπιας σκηνής δεν έχουν ιδέα και δεν κατάλαβαν γρι απ’ την με κάθε επίσημη ντυμπανοκρουσία ανακοίνωση της «μεγάλης επένδυσης της microsoft στην ελλάδα», στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Δεν έχουν ιδέα για το τι είδους «επένδυση» είναι τα data centers και το cloud (πιθανότατα νομίζουν ότι είναι όντως …. σύννεφο!), και για το πως τα ντόπια (ατομικά, προσωπικά) δεδομένα, ακόμα και από δημόσιες υπηρεσίες, πηγαίνοντας στους servers της microsoft, θα βρίσκουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον δρόμο τους να πάνε και αλλού… Δεν θα χάλαγε δεκάρα τσακιστή το μαγαζί του κυρ Βασίλη, του Άρχοντα Θυρών και Παραθύρων, αν δεν μπορούσε να απαλλοτριώσει αυτόν τον «καινούργιο χρυσό» που λέγεται data. Και, μέσω αυτής της απαλλοτρίωσης να επιδιώξει πολύ περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσθε.

Φυσικά, ακόμα λιγότερο είναι σε θέση να καταλάβουν οι ντόπιοι στυλοβάτες του «αντικαπιταλισμού» (ενάντια στον καπιταλισμό του … 19ου αιώνα!) πόσο κεντρικό ζήτημα είναι η «αρπαγή» των δεδομένων μέσα στην τρέχουσα υγιεινιστική τρομοεκστρατεία. Προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε (ίσως με την αναμενόμενη ματαιότητα…) να εξηγήσουμε τι συμβαίνει ήδη σχετικά, και πόσο μακρυά θα πάει, μέσα και μέσω της υγιεινιστικής τρομοκρατίας. Ενδεικτικά: Τετάρτη 8 Απρίλη: επιτήρηση και έλεγχος / διαμόρφωση συμπεριφορών…, Πέμπτη 2 Ιούλη: ψηφιακές φυλακές, Σάββατο 17 Οκτώβρη: κροταλίσματα, Σάββατο 31 Οκτώβρη: αναδιάρθρωση 5, Πέμπτη 5 Νοέμβρη: ο covid και ο gdpr 1 και 2.

Οπωσδήποτε δεν είναι «σωτήρες» απ’ την επίθεση των αμερικανικών big tech οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις! Όχι μόνο επειδή ηγούνται φανατικά στην υγιεινιστική τρομοεκστρατεία, ρίχνουν δηλαδή λάδι στα γρανάζια κάθε επιχείρησης «πληροφορικού» (όπως και φαρμακευτικού…) ελέγχου, μικρής ή μεγάλης. Όχι μόνο επειδή πατάνε στο λαιμό οποιαδήποτε έντιμη κριτική (γράφαμε χτες για την αγγλική περίπτωση) και το κάνουν εντελώς συνειδητά. Αλλά επειδή, κυρίως, αν πρόκειται να κάνουν κάτι, είναι να συνεργαστούν και να συνδιαχειριστούν με αυτές τις επιχειρήσεις (και τους εντόπιους συνεργάτες τους) την εκμετάλλευση των data και κάθε άλλης δυνατότητας επιτήρησης και διαμόρφωσης συμπεριφορών.

Θα ήταν όντως λυτρωτικό, απελευθερωτικό, (και θα ήταν το μοναδικό τέτοιο) αν μεγάλα τμήματα των πρωτοκοσμικών κοινωνιών, και οπωσδήποτε των σύγχρονων εργατικών τάξεων, καταλάβαιναν σε ποια εποχή ζούμε, τι ακριβώς είναι και τι σκοπούς έχει η εξελισσόμενη υγιεινιστική τρομοεκστρατεία / δικτατορία.

Όμως εδώ πέφτουμε στα άλλα θηρία που αντικειμενικά έχουν κάνει ήδη τόσα πολλά προς όφελος του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος: τους φίλους της καραντίνας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών τέτοιων. Που θυμήθηκαν χτες (με σύντομη ημερομηνία λήξης) ότι κάτι πολιτικές ουρές κρέμονται απ’ αυτήν την “προστασία της υγείας του λαού”· χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσουν το κέντρο της, τον πυρήνα της, ούτε στο ελάχιστο.

Αυτοί που ως τώρα τρέφονται με την covid θανατοπολιτική, αυτοί που ως τώρα καμαρώνουν για τα «μέτρα προστασίας» (που είναι το ακριβώς αντίθετο!) ας το ξέρουν: τους περιμένουν πολύ χειρότερα γεύματα…

(φωτογραφίες: Αβέρτη διαφήμιση. Δωρεάν; Μα ελάτε τώρα, μην γίνεσθε παιδιά….)